Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Tatrabanka a povinny prechod na flash banking

Tak nas banka, ktora sa chvalila (a pravom) svojim internet bankingom obstastnila tym, co slubovala a to, ze vypli html verziu a presli na obrazkovy a hybajuci sa flash.
Prve dojmy po par tyzdnoch.
- prihlasenie trva niekedy az 10-15s (predtym hned)
- prechod medzi polozkami trva radovo v sekundach (nie vzdy, predtym hned)
- nalogovanie cez ine stranky a sluzbu Tatrapay (napr sk-nic) sa casto nedari (raz som zaplatil zopar domen az po 40min a par telefonatoch s sk-nic)
- pisanie do poli ide casto az na 35 dvojklik (casto normalne)
- parkrat sa mi cely bankink zrutil na roznych chybach

Po vymene par mailov s podporou ma presvedcili, ze som kreten, ze oni vsetko dokladne testovali, je to super, zakaznici to chceli a mam pouzivat iny podporovany prehliadac (pouzivam Operu 12.15). Svet je proste divny.

Předmět Autor Datum
Flash? Já myslel, že za chvíli máme rok 2014 a ne 2004.
Wikan 24.11.2013 21:01
Wikan
Na Slovensku mate taky FIO, tak si nestezuj. ]:)
RedMaX 24.11.2013 21:20
RedMaX
No někdo na tom nabral pěkný balík peněz a o to jde především. Nikdy žádné bance nezáleží na jedinci…
Eessencia 24.11.2013 22:48
Eessencia
Podpora ti přece nikdy neřekne, že jsou kreténi a že jim šefují další kreténi, kteří nechali jiné kr…
touchwood 25.11.2013 07:03
touchwood
Zuno sa mi nepáči v tom, že je tam v IB veľa klikania a málo informácií na stránke. Za každú hlúposť…
msx. 25.11.2013 11:04
msx.
Ja neviem aký význam má Tatrabanka. Všimol som si, že každá banka prešla na systém typu dajte 5 € a…
msx. 25.11.2013 10:59
msx.
kvôli vysokým poplatkom prestal používať mBank No napiste, jak to tam na Slovensku mate, to nemate…
Redmarx N 25.11.2013 11:09
Redmarx N
Neviem ako u vás, ale my máme v mBank zadarmo len vedenie účtu, už nám spoplatnili aj výber z bankom…
msx. 25.11.2013 12:04
msx.
FIO má tuším u nás poplatok za kartu a za vedenie účtu, ale to sú možno staré informácie, ak sa nieč…
msx. 25.11.2013 12:10
msx.
Tatrabanka stale plati medzi najlepsie banky na Slovensku. V ziadnej inej banke vam nezapipa sms o v…
fleg 25.11.2013 12:23
fleg
Ani Fio nedělá platby okamžitě? Protože u nás v ČR teda určitě ano. Upozornění taky v naprosté větši…
Wikan 25.11.2013 15:24
Wikan
Ze jo. Ja taky mam pocit, ze je ta platba okamzite, ale me to bylo vzdycky jedno, jestli se pripise…
RedMaX 25.11.2013 22:47
RedMaX
Ty si asi účet v inej banke ešte nemal? Mal som SLSP, VÚB, mBank, Zuno. V každej išli peniaze do rov…
msx. 27.11.2013 17:13
msx.
Nemáš alternatívu? Si robíš srandu, neverím.
msx. 27.11.2013 17:14
msx.
V TB Internet banking cez flash používam od začiatku ich skúšobnej prevádzky a je to už dosť dávno.…
pme 25.11.2013 19:25
pme
Flash máš aktualizovaný? A Operu tiež? ]:) TatraPay nie je robený cez Flash, takže to s tým nesúvis…
los 25.11.2013 20:20
los
Nemam, minimalne Operu nie, pretoze tie nove su naprd. Problemy asi nemate preto, ze na to leziete z… poslední
fleg 28.11.2013 11:15
fleg

No někdo na tom nabral pěkný balík peněz a o to jde především. Nikdy žádné bance nezáleží na jedinci.
Osobně jsem měl účet u KB (zrušeno, strašně moc poplatků a složité vyřizování IB).
Pak jsem měl Raiffeisen Bank (zrušeno, strašně moc poplatků a vedení účtu stálo 200 korun měsíčně)
Teď mám ZUNO, zatím vše zdarma, IB rychlé, přehledné, ... Tak snad jsem konečně našel banku, která není přinejmenším tak otravná jako ty "větší".

Podpora ti přece nikdy neřekne, že jsou kreténi a že jim šefují další kreténi, kteří nechali jiné kretény napsat zprasený kód ve zpraseném flashi...

Vymlouvat se na "nepodporovaný" prohlížeč bylo in před 14 lety. Nechceš jim nabídnout naše služby? :-)

Zuno sa mi nepáči v tom, že je tam v IB veľa klikania a málo informácií na stránke. Za každú hlúposť si nútený kliknúť. A ďalšia vec, pri každom prevode otravná anketová otázka bez možnosti výberu odpovede typu dajte mi s anketami konečne pokoj. mBank má fajn IB, ale vždy po mne kričia (všetko automaticky prechádza funkciou mb_strtoupper() a to mi dosť vadí, slabé filtrovanie a inak asi už nič mi nevadí. SLSP má IB celkom fajn, pokiaľ ho za posledné 2-3 roky nemenili a VÚB tiež. Škoda, že jediná banka čo dokáže prevody bez SMS je mBank.

Ja neviem aký význam má Tatrabanka. Všimol som si, že každá banka prešla na systém typu dajte 5 € a my vám dáme základný balíček, ak nedáte, tak za všetky služby budete platiť. VÚB má možnosť nastavenia si potrebných služieb podľa potreby a to odzrkadlí aj mesačný poplatok. IB je vcelku dobrý, tak ja neviem, kde je povinný prechod na flash banking v TB, keď sa dá rovno zmeniť banka. Ja som kvôli vysokým poplatkom a žiadnym službám zrušil SLSP, nedávno som kvôli vysokým poplatkom prestal používať mBank, tak nevidím dôvod, aby rozumne uvažujúci človek zmenil banku, keď to potrebuje. SLSP a VÚB majú aj tak najviac bankomatov na Slovensku.

kvôli vysokým poplatkom prestal používať mBank

No napiste, jak to tam na Slovensku mate, to nemate zadnou banku bez poplatku? Si u vas troufa vybirat i mBanka?

U nas jsou jeste banky zdarma. Ja konkretne pouzivam mBank, kde je zpoplatnenej jen vyber z bankomatu, kde je teda podminka, ze klient muisi mesicne utratit pres platebni kartu asi 3.000,- aby to zpoplatene nemel. Vyresil jsem to zalozenim uctu u FIO, kterou ma cim dal vic firem, takze jsou okamzite prevody, coz se hodi treba u VOIP operatora, kdyz si potrebuju predplatit hovorne. FIO u nas nevybira snad za nic, bankomaty maji v nakupnich centrech vlastni zdarma a maji i prehledne internetove bankovnictvi. FIO snad je i na Slovensku, jsou podminky horsi nebo proc neprejdete k nim?

Neviem ako u vás, ale my máme v mBank zadarmo len vedenie účtu, už nám spoplatnili aj výber z bankomatu. Ak vyberiem 2x z bankomatu, tak VÚB ma vyjde lacnejšie, takže mBank už používam len občas na platenie kartou cez internet. Platba kartou vo VÚB je u mňa spoplatnená, keďže túto službu nevyužívam v balíčku (VÚB má totiž možnosť ušetriť za 4 platby kartou výmenou sa pridanie služby do balíčka, lenže ja mám služby už 3 a pridaním novej by sa mi zvýšil poplatok z 2,10 € na 3,50 € mesačne).

Aha, takže mBank máte spoplatnené aj vy. U nás sa už oplatí Zuno, keďže má jeden výber zdarma, ale na druhej strane ten platený účet má výber zdarma až od 50 €, čo mi príde schizofrenické. Ono v podstate, kedysi som sa potešil mBank, že ako zametie s bankami na Slovensku, ale teraz som v podstate opäť vo VÚB so a mBank je u mňa mŕtvy.

FIO má tuším u nás poplatok za kartu a za vedenie účtu, ale to sú možno staré informácie, ak sa niečo zmenilo. Pre firmy sa to ale oplatí (vraj). No a pre firmy najmenej výhodné sú tuším v tejto dobe TB a VÚB. Akurát je zaujímavé, že ľudia nevedia, že pre firmy je možné používať aj štandardné osobné účty (mimo mBank, tam je to ošetrené vo VOP) a ušetriť tak kopu peňazí. Na druhej strane účty pre SRO na Slovensku v mBank ešte nie sú, sľubovali ich cca od roku 2008, ale teraz už nesľubujú nič, v podstate sa zastavili s vývojom. Už len pochybné "súťaže" o privedenie nového klienta a zisk 18 € za to a podobne. V januári znížili zisk v takejto súťaži po 2 dňoch na polovicu a po ďalších 2 dňoch zrušili súťaž úplne (mala trvať 1,5 mesiaca) a klientov to vtedy dosť vytočilo, takže dobré meno si u nás rozhodne nerobia.

Tatrabanka stale plati medzi najlepsie banky na Slovensku. V ziadnej inej banke vam nezapipa sms o vklade este priamo pri pokladni, ked podpisujete vkladovy listok.
Ziadna ina banka nerobi platby v ramci samej seba okamzite, v Tatrabanke zaplatim prachy na iny ucet a hned si to zakaznik moze overit. Skusenosti z inych bank su minutove, napriklad v SLSP to trvalo radovo v hodinach, kym sa prachy pripisali na iny ucet.
Atd atd.
Su drahi to ano, robia chujoviny, ale nemam inu alternativu zatial bohuzial tak len skripem zubami.

V TB Internet banking cez flash používam od začiatku ich skúšobnej prevádzky a je to už dosť dávno. Nikdy som podobné problémy čo píšeš Ty nezaznamenal...
Najviac ma serie tá ich poj*baná čítačka, kým tam naťukám pin a vypľuje to kód, ktorý musím zadať pri prihlásení, som už skoro s nervami na konci.
Okrem tejto "zdržovačky" nemám výhrady. Filtrovanie v pohyboch mi príde trošku divné, nepraktické, ale inak som spokojný.

Flash máš aktualizovaný? A Operu tiež? ]:)

TatraPay nie je robený cez Flash, takže to s tým nesúvisí. Pri písaní do poľa stačí kliknúť raz, neviem prečo používaš dvojklik.

Ináč tomu, že to dôkladne otestovali, môžeš naozaj veriť. Tomu, že to chceli zákazníci, už trochu menej, skoro až vôbec. Rozhodnutie pre Flash je nepochopiteľné teraz a bolo aj v časoch, keď padlo. Snáď sa z toho Tatra banka poučila, aj keď teraz je už neskoro.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru