Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem POZOR rozšíření Auto-Translate má spam superfish.com!

Ahoj, nikdy by mě nenapadlo, že se nechám takhle napálit a podvést! Rozšíření Auto-Translate pro chrome způsobí, že se ke stránkám načítá skript . (na druhou stranu dávno-od té doby, kdy jsem zjistil, že se to svinstvo načítá- a že často sleduji, co se načítá ke stránkám, pravda, netušil jsem že přičina je tento doplněk- leží v seznamu adblocku). Ale jak je vůbec možné, že tenhle doplněk ještě není vyřazen? Pokud bych neměl adblock, sotva bych zjistil, že něco takového se odehrává. Žádné upozornění nebo možnost nastavení práv. Google se chvástá, že zvyšuje bezpečnost rozšíření, ale realita je taková. Jakým normálním způsobem to tedy zjistím a nastavím (kromě přečtením zdrojáku a vymazáním škodlivého kódu).

Pozn: souvisí s tím i spousta falešných tureckých, čínských doplňků na userscripts.org, které údajně na facebook něco posílají na zeď, takže na místě při stahování doplňků je obezřetnost (i když je to defacto javascript, který zavirovat systém nemůže).

Jo a ještě, nevíte o nějaké náhradě tohoto překládacího doplňku? Vím, že jich je kopa, ale po dlouhém výběru asi ze 5 jsem zůstal u tohoto, protože má skvělou ovladatelnost (pozná, že má přeložit vždy do češtiny, případně, pokud je text česky, tak přeloží do angličtiny, umí přeložit jak slovo(i s výkladem) nebo výběr, možnost definovat zkratky)

Nevím, jestli se tedy někdo nenaštve, že Zprávička obsahuje i 2 dotazy.

Předmět Autor Datum
Neporadim, Chrome nepouzivam, na linuxu mame Chromium, ale to mam bez doplnku, protoze ho pouzivam j…
Redmarx N 25.11.2013 14:37
Redmarx N
(1)Nejdřív jsem odhalil, že se do stránek načítá nějaký (vyš výše zmíněný skript), nespojoval jsem s… poslední
mnua.al 25.11.2013 20:30
mnua.al
nepouzivaj ziadne doplnky. Ja ziadne nepouzivam.
MM.. 25.11.2013 16:23
MM..

Neporadim, Chrome nepouzivam, na linuxu mame Chromium, ale to mam bez doplnku, protoze ho pouzivam jen jako zalohu, kdyz mam nejakej problem na Firefoxu, tak abych rychle odhalil, jestli to neni nejakym rozsirenim.

Ze zvedavosti by me ale zajimalo, jak jsi na to prisel? Prohlizis si obcas kod nebo jsi to detekoval necim automaticky?

(1)Nejdřív jsem odhalil, že se do stránek načítá nějaký (vyš výše zmíněný skript), nespojoval jsem si to s žádným doplňkem, považoval jsem to jen za další balast, který si někdo dal na stránky a nevšiml jsem si že je na všech stránkách.

(2) Dnes se mi to zdálo divné, tak jsem to vygooglil ("superfish chrome")a zjistil, že to svinstvo tam vkládá nějaký translator a jelikož mám jen auto translate, tak jsem ho odhalil ihned.

Ale zpětně odhaduji, že od instalace translatoru a zablokování v adblocku uplynuly max. 2 dny

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru