Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem "Spolehlivost" SSD, aneb...

Já za frikulínštinu považuji třeba doporučovat SSD do herní sestavy v cenovém rozpětí cca 25 táců. stejně tak, pokud někdo podlehl notebookománii a pořídil plastový notebook a používá jej jako desktop, tam je SSD také druh ruské rulety. Nutno dodat, že mnoho uživatelů nikdy o zálohování neslyšelo a v kombinaci se "spolehlivým" SSD...
Přímo mi chcíply dva HDD a shodou okolností WD. Jeden po zakoupení a druhý byl ve "vesnické" sestavě a přepětí odpálilo optickou mechaniku a načlo HDD. Oba disky byly tak "hodné", že "daly" včas vědět o svém "záměru" odejít do Křemíkového nebe. Kolegovi zase vinou chybného firmware náhle chcípl Seagate z nechvalně proslulé série. Po nastudování návodu a splichtění převodníku se jej podařilo uvést do provozu s netknutými daty. Ten SSD to už ale nerozchodí.
Jsem proti bezhlavému cpaní SSD do sestav a jako všelék na případné problémy a proti tvrzení o enormní spolehlivosti oproti klasice. Studie Google je celkem jasná, pokud HDD vydrží "zkušební" lhůtu, pak obvykle funguje do svého fyzického opotřebení a syndrom náhlého úhynu je téměř nulový. U SSD člověk nikdy neví.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality