Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Samsung Galaxy S5

Toto jsou tedy finální parametry nového Samsungu Galaxy S5. Co mě ale nemile překvapilo je to, že podle těchto informací bude telefon podporovat pouze 4G síť.

Hardware

Frekvence procesoru
2 500 MHz (2,5 GHz)

Počet jader procesoru 4×

Operační paměť
2 048 MB (2 GB)

Paměť
Velikost úložiště
16 GB (16 384 MB)

Slot pro paměťovou kartu
Micro SD
Maximální velikost paměťové karty
128 GB

Displej

Úhlopříčka displeje
5,1"

Rozlišení v pixelech
1080x1920

Typ displeje
AMOLED

Funkce

Funkce
Wi-Fi, 3G, BlueTooth, GPS, FM Rádio, Přední kamera, Kalendář/Budík, Dotykový displej, Hudební přehrávač, Svítilna, NFC

Senzory
Pohybový senzor, Digitální kompas, Gyroskop, Světelný senzor, Senzor přiblížení

Multimédia
Podporované audio formáty
AAC, AAC+, FLAC, MIDI, MP3, WAV, WMA

Podporované video formáty
AVI, H.264, MP4, WMV

Podporované služby

Integrované služby
Gmail, YouTube, Google Play, Google+

Fotoaparát

Rozlišení snímače
16 Mpx

Funkce fotoaparátu
Přisvětlovací dioda, Automatické ostření

Konektivita/rozhraní
Podporované internetové protokoly
LTE

Typ SIM karty
Micro SIM

Konektory
Jack (3,5mm), USB micro

Výdrž/Baterie
Pohotovostní doba
390 h (16,25 d)

Doba hovoru
21 h (1 260 min)

Kapacita baterie
2 800 mAh

Rozměry

Šířka
72,5 mm (7,25 cm)
Výška
142 mm (14,2 cm)
Hloubka
8,1 mm (0,81 cm)

Hmotnost

Hmotnost přesně
145 g

Předpokládaná cena: od 17 990Kč až 19 490Kč

Zdroj: Alza.cz
Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Od telefonu čekám, že se mi vejde do kapsy, případně do kapsičky na opasku. Nepotřebuju zařízení, kt…
Jan Fiala 02.03.2014 15:16
Jan Fiala
By mě docela zajímalo, co nosíš za oblečení. :) Já měl půjčený LG G Flex s 6" a do džín se mi vešel…
shark.jd 02.03.2014 17:11
shark.jd
Přečti si mou odpověď o příspěvek výš. Nemám hloupou krabičku, ale nepotřebuju placku, která se mi n…
Jan Fiala 02.03.2014 20:10
Jan Fiala
Pokud si myslíš, že největším žroutem baterie jsou procesy od výrobce a na pozadí, pak by sis měl ně…
shark.jd 02.03.2014 23:30
shark.jd
Pokud jsi dobre cetl, psal jsem o nesmyslnem rozliseni displeje, což je největší žrout. Křeč v ruce… poslední
Jan Fiala 03.03.2014 06:54
Jan Fiala

Od telefonu čekám, že se mi vejde do kapsy, případně do kapsičky na opasku. Nepotřebuju zařízení, které budu nosit na kšírech na zádech a při telefonování mít na zadní stěně přidělané držátko, aby se to dalo držet.
Jak jsem se kdysi smál lidem, kteří na lodi fotili iPadem, teď už se to pomalu stává normální, že místo telefonu nosíme obouruční plachtu.
Fakt bych chtěl telefon, který by vydržel v pohotovostním stavu 16 dnů a mohl bych sním volat 20 hodin v kuse. Bohužel to bude jen další krám, který, když omezím všechny nepotřebné aplikace budu muset nejdéle každé 2 dny nabíjet. A že má tolik paměti? U Samsungu to jinak nejde, protože ty jeho telefony jsou tak zasviněné bloatwarem, že tam na další aplikace nezůstává místo.

By mě docela zajímalo, co nosíš za oblečení. :) Já měl půjčený LG G Flex s 6" a do džín se mi vešel s dost velkou rezervou. Telefony s úhlopříčkou 4-5" se vejdou nám chlapům do oblečení snad vpohodě, ženy to mají o poznání horší.

Koneckonců tě nikdo přeci nenutí, abys používal chytré zařízení. Já jsem třeba rád, že s sebou nosím krabičku, se kterou se dovolám, vyřídím e-maily, najdu vše potřebné na netu, využiju navigaci, jízdní řády, pořídím momentky a video, využiju při geocachingu, zaplatím si s ním lístek, posvítím si atp. A že to musím každý den píchnout na nabíječku? To je problém pro člověka zasunout kabel do díry? :)
Každý by chtěl telefon, co vydrží dlouho, ale zatím to bohužel nejde. Raději budu denně nabíjet, ale nebudu omezen hloupým krámem, který jsme tu měli před x lety.

Přečti si mou odpověď o příspěvek výš. Nemám hloupou krabičku, ale nepotřebuju placku, která se mi nevejde do ruky bez toho, že by mě po chvíli držení chytala do ruky křeč.

Ano, nabíjet mobil každý den je problém. Představ si, že se svou chytrou krabičkou nepůjdeš jen na výlet, ale vyrazíš na vícedenní výlet do přírody, kde nebudeš mít na každém stromě zásuvku. Pak je ti tvá chytrá krabička k ničemu, protože když ji budeš používat jako navigaci v terénu, tak ti nevydrží ani den.

A když se budeme bavit o hloupých krámech, které jsme tu měli před x ledy, tak třeba takový první HTC Compact s Windows Mobile 2003 vydržel bez nabíjení několik dnů a uživatelské prostředí reagovalo mnohem rychleji, než dnešní, mnohonásobně rychlejší mobily. A zvládnul bys s ní vše, co jsi psal ;-) Vše je jen o tom, jak to zařízení navrhneš a kolik zbytečných aplikací ti tam výrobce nase..e bez možnosti je vypnout. A bude hůř, protože Samosungy už nepůjdou rootnout, takže se toho ani nezbavíš.

Pokud si myslíš, že největším žroutem baterie jsou procesy od výrobce a na pozadí, pak by sis měl někdy nějaký telefon trochu hlouběji analyzovat. Když k sobě přiložíš tebou zmíněný telefon a pak některý z dnešních TOP telefonů, možná si něco uvědomíš a dá ti to i odpověď na otázku, proč vydržel déle (nápověda: ani jej nemusíš zapínat, je to vidět na první pohled).

A Windows Mobile 2003 rozhodně rychlejší než Android na některém z TOP telefonů nebylo. A i kdyby - s tak malým displejem (hups) a rezistivní technologií trvá stejně vše 10x pomaleji kvůli neergonomickému ovládání. A uvědomuješ si, že tebou jmenovaný telefon váží 127 gramů, což je mimochodem o 10 gramů méně než můj stávající telefon s 4,7" displejem? Takže křeč v ruce je opět trochu nesmysl. Nosit v kapse placku je rozhodně lepší než cihlu. ;-)

I mně by se líbilo, kdyby dnešní telefony vydržely více. Ale prostě to teď nejde a musíme se s tím smířit.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru