Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Chceš být anonymní=jsi terorista

Auto je na jméno a je to dobře.
Telefonem asi těžko někoho zabiju, nebo takový telefon, nebo nedejbože mail asi špatně nezaparkuju. :) To je ten zásadní rozdíl, mezi autem a mobilem.

A co se týká ukládání údajů - je to stejně jako s internetem. Můžu si pořídit sebelepší Firewall, skvěle si to zabezpečit, ale JEDINÁ možnost, jak na 100% budu vědět, se mi nikdo nenapojí je, že počítač nebude v internetu fyzicky zapojený. Jediná ochrana proti tomu, aby unikly údaje pryč je, že nebudou nikde uložené.

V Německu se to možná nestává, ale tady to tak neobvyklé není... Co si pamatuji za poslední cca rok nebo dva to bylo osazenstvo jedné z našich politických stran (unikly rodná čísla! a další údaje), pak to uteklo ještě nějaké pojišťovně. Ještě předtím bezdomovci našli v popelnicích staré lékařské zprávy.

Tohle jen to, kdy šlo o hromadný problém a nějak se to víc řešilo. Úniků jednotlivých a těch, o kterých ani nevíme budou stovky.

Pokud ty údaje mít někdo bude, útoky na majitele údajů budou častější a některé z nich budou zaručeně úspěšné, protože část lidí jsou pořád lemplové. (Stačí se podívat tady na poradně, kolik lidí je schopno si neuváženým chováním zasrat systém? Opravdu chceš, aby na někom z nich záviselo, jestli se někdo dostane k tvým osobním údajům?)

Ne, děkuju, já radši budu anonymní. Stav který je teď mi vyhovuje a ve špehování lidí nevidím žádný prospěch...

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality