Předmět Autor Datum
Existují blbě napsané programy, které vyžadují právě tu verzi Javy, na které jsou chodivé. Pokud vám…
mif 19.07.2014 00:57
mif
To ze jsou programy (obvykle na zakazku) napsane v Jave spatne je problem vyvojaru (spise patlalu) t…
RedMaX 19.07.2014 06:53
RedMaX
Tá typická situácia, ktorú popisuješ, je možno typická pre štátnu správu, v ktorej veľa vecí nefungu…
los 19.07.2014 22:13
los
Ještě do nedávna byla tak udělána aplikace pro internetové bankovnictví (a klidně je prásknu) Komerč… poslední
Rce 21.07.2014 02:42
Rce

Existují blbě napsané programy, které vyžadují právě tu verzi Javy, na které jsou chodivé. Pokud vám aplikace fungují, vřele nedoporučuju update! Podpis mlčenlivosti mi nedovoluje prásknout firemní SW, ale jmenuje se to ApsoDesktopPro... ]:)

To ze jsou programy (obvykle na zakazku) napsane v Jave spatne je problem vyvojaru (spise patlalu) tech programu a jejich zakazniku. Z bezpecnostniho hlediska rozhodne updatovat. Ti, kteri pouzivaji patlaci javovske programy vedi, ze updatovat nesmeji.

Ano, v praci take pouzivame takovy program, ktery update Javy znemoznuje. Typicka situace, zakaznik si zada neco u nejake firmy, pak tam probehne nejaka korupce, zakaznik zaplati hodne penez, firma si najme nejakeho studentika, ten neco zplaca v Jave a zakaznik ziska cool super programek, ktery funguje jen s jednou verzi Javy, studentik je buh vi kde, firma je na Bahamach a danovy poplatnici to zaplatili. (Vic se bohuzel take rozepsat nemohu.)

Jinak u nekterych programu jsem si vsiml, ze nepouzivaji verzi Javy nainstalovanou v systemu, ale maji pro sebe lokalne v adresari programu nainstalovanou vlastni Javu a pak ten program bezi stale na jedne verzi.

Tá typická situácia, ktorú popisuješ, je možno typická pre štátnu správu, v ktorej veľa vecí nefunguje tak, ako by malo. Ale ono je to trochu inak. Keď sa píše softvér na zakázku, tak pre dodávateľa softvéru by bolo samovraždou garantovať beh na verziách platformy, ktoré ešte ani nevyšli. Tiež by to bola prvá vec, ktorú by zákazník z rozpočtu vyškrtol, pretože za to nie je ochotný platiť. Preto je logické, že sa stanoví presná verzia, ktorú aplikácia "vyžaduje".

Ještě do nedávna byla tak udělána aplikace pro internetové bankovnictví (a klidně je prásknu) Komerční banky. Jakmile mi přišla nová JAVA, už jsem volal na help desk a nadával jak protrženej. Po několika letech pilného nadávání všechnu uživatelů z toho raději javu vykopali a udělali to jinak.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru