Předmět Autor Datum
Tohle si spise myslim ze je spravne. Jako proc si kupovat treba kredit za 1000 a pak provolat 200. J…
Eryo 19.10.2014 16:28
Eryo
Ze ty si ..., ale jsou taci, kteri si koupi kredit za 300 na rok a jeste tam po roce maji treba kilo…
RedMaX 19.10.2014 18:05
RedMaX
Přesně tak. Moje babička má SIM, která se musí pravidelně dobíjet, ale ona je extrémně šetřivá a nem…
Potkan007 19.10.2014 18:37
Potkan007
Tak ji "pošlete" k T-Mobilu. Ten má platnost kreditu 12 měsíců. :) Celá tahle starost odpadne.
Mayhem 19.10.2014 20:10
Mayhem
Ja sice chapu, ze operator ma nejake naklady hm.. jaké náklady? Operátor od takových lidí vybere pe…
touchwood 20.10.2014 07:02
touchwood
Ještě nedávno musel operátor platit za každé aktivní číslo docela těžké prachy telekomunikačnímu úřa…
Mayhem 20.10.2014 08:25
Mayhem
jenže ty zapomínáš, že i ten "neaktivní" uživatel je pro OPa příjmem, protože mu volají ostatní, tj.…
touchwood 20.10.2014 09:40
touchwood
To jo. Ale já mám kartu od O2 a platím s ní jenom občas prémiovými SMS. Karta je většinu času vypnut…
Mayhem 20.10.2014 13:36
Mayhem
Neprodelava. Su to dementi. Okradat zakaznikov o nic ine nejde. Potom sa budu po rokoch divit ze pre…
MM.. 20.10.2014 17:03
MM..
Su to dementi. Tak pokud neprodělávají, tak dementi nejsou. Co myslíš? Vzhledem k tomu, že konkuren…
Mayhem 20.10.2014 17:29
Mayhem
Tak pokud neprodělávají, tak dementi nejsou. http://connect.zive.cz/clanky/proc-kellnera-a-ppf- bol…
Chocholoušek 20.10.2014 17:41
Chocholoušek
Já nechci řešit reálnou situaci operátora na trhu. Šlo mi jen o to, že sám sebe popírá. Neprodelav… poslední
Mayhem 20.10.2014 19:44
Mayhem
Jo, přesně! To je ta "nová" tvář Telecomu. Mě tohle udělat u T-Mobilu, tak okamžitě přecházím ke kon…
Chocholoušek 19.10.2014 19:39
Chocholoušek
jsi pohrobkem těch sviní - a podle mentální úrovně jsi jedna z nich. zvracet si choď do debat.
lední brtník 19.10.2014 21:27
lední brtník
Jestli si myslíš, ty chudáku, že mě soustavným napadáním něco uděláš, pak seš na omylu. Dále nemá ce…
Chocholoušek 19.10.2014 23:32
Chocholoušek
Tak si ho nevsimej nebo zase odpovi on tobe a zasvinite mi zpravicku, jste oba jak maly haranti.
RedMaX 19.10.2014 23:54
RedMaX
na jednej strane ano,je to problém toho,kto si dobije zbytočne velký kredit a neprevolá ho,na druhej…
audax 19.10.2014 19:41
audax
Já bych to nepovažoval za tak velkej problém, kdyby ten kredit platil dýl, než toho půl roku. Za min…
Prasak 19.10.2014 19:44
Prasak
veď to je to,operátor zhrabne prachy a tým to končí,problém má užívatel,ak by to bolo opačne,že bežn…
audax 19.10.2014 22:55
audax
Myslim, ze fer to bylo tak jak je to do tedka a jak to ma dal T-Mobile: Platnost kreditu 12 mesicu,…
RedMaX 19.10.2014 23:06
RedMaX
prese aj to som spomenul,ludia majú jasne sformulované termíny čo dokedy...prešvihnú stanovený termí…
audax 19.10.2014 23:18
audax
Jo, tohle není moc fér, když peníze propadnou jen kvůli nevyužití služby.
Niko Bellic 19.10.2014 21:03
Niko Bellic
To je i můj případ, problém s provoláním kreditu do jeho expirace (Vodafone). Za říjen jsem už provo…
L-Core 20.10.2014 08:02
L-Core

Ze ty si ..., ale jsou taci, kteri si koupi kredit za 300 na rok a jeste tam po roce maji treba kilo. Timhle o tu stovku prijdou. Ja sice chapu, ze operator ma nejake naklady, ale pointa je v tom, ze to prichazi v dobe, kdy O2 tvrdi, ze se hodne moc polepsi a bude vice prozakaznicka.

Přesně tak. Moje babička má SIM, která se musí pravidelně dobíjet, ale ona je extrémně šetřivá a nemá důvod provolat víc, než stovku za půl roku. Ta druhá stovka zůstane, k ní se dobijí další 2, další, další, ona stále šetří, protože to se stalo jejím životním cílem i když jí všichni vysvětlují, že nemá šetřit. Občas si od ní zavolá táta, ale i tak má aktuálně kredit skoro 600 a bude muset dobíjet. Jednou zapomene, což by nebylo nic zvláštního, je jí 85 a s SMS bojuje, v tu chvíli má po dobití 200 a těch šest stovek nikde.

Ja sice chapu, ze operator ma nejake naklady

hm.. jaké náklady? Operátor od takových lidí vybere peníze a pak s nimi může hospodařit, v podstatě je to pro něj bezúročná půjčka.

Náklad mu vzniká jednak při administaci (prodej kreditu, teoreticky ještě jeho přiřazení k účtu), ale pak už nic, kromě fixních nákladů (udržování infrastruktury, zaměstnanci, apod.) a pak až při samotné spotřebě. Navíc většina těchto operací je plně automatizována a kredit si lidi dnes kupují téměř výhradně elektronicky..

Kromě toho, předplacenky jsou samy o sobě tak brutálně předražené, že jakákoli argumentace o "nevýhodnosti" pro operátora je jen kouřová clona. Jednoduše si někdo spočítal, že se na tom dá vydělat (aby taky ne, když se "ukradne" platba za nerealizovanou službu).

Osobně si myslím, že toto někdo napadne u soudu.

Ještě nedávno musel operátor platit za každé aktivní číslo docela těžké prachy telekomunikačnímu úřadu. (nevím, jestli stále platí) Je to stejně jako s benzínem. Nejvíc si nevezmou pumpaři, ba dokonce ani těžaři a zpracovatelé ropy, ale stát.

Tímhle nechci operátory nějak hájit, jsou to hajzlové, ale zrovna kvůli předplacenkám bych je tak nehanil...

To jo. Ale já mám kartu od O2 a platím s ní jenom občas prémiovými SMS. Karta je většinu času vypnutá a nikdo mi nevolá (vyjímečně nějaký opruz s nabídkou čehosi, ale to je minimum). Troufám si říct, že na takové kartě O2 dokonce prodělává.

Podle mě se snaží spíš omezit karty tohohle typu.

Su to dementi.

Tak pokud neprodělávají, tak dementi nejsou. Co myslíš?
Vzhledem k tomu, že konkurence je 0, pak se asi divit nebudou. Všechny frekvence jsou rozdané a žádná "zázračná" konkurence nepřijde. Zákazníků budou mít pořád dost.

Co se týká prodělávání, do teď jsem žil s tím, že ČTÚ si řekne asi 38 korun za měsíc a číslo. To je sakra hodně. Pokud si koupím zmíněnou kartu u O2, za těch 6 měsíců zaplatí cca 230Kč. Nevím, kolik si účtují za prémiovou SMS, ale většina těch peněz jde mimo jejich firmu. Pokud tedy řekněme ty 200 provolám, jsou cca na nule.
Bohužel si ty čísla nejsem schopný ověřit, protože to už nikde nemůžu najít.

Já nechci řešit reálnou situaci operátora na trhu.

Šlo mi jen o to, že sám sebe popírá.

Neprodelava.

Su to dementi.

Tohle prostě moc nejde dohromady.
Já tady nejsem ten, kdo tvrdí, že si operátor žije (minimálně co se týká předplacenek; u tarifů to je trošku něco jiného) v žitě a neví co s prachama, jak jich má moc.

na jednej strane ano,je to problém toho,kto si dobije zbytočne velký kredit a neprevolá ho,na druhej strane,operátor dostane zaplatené za službu dopredu,čiže môže peniaze využiť pre svoje potreby v okamihu,keď sú mu pripísané,ale v podstate nedodá celú službu a peniaze si napriek tomu ponechá.......už len z obyčajného ludského pohladu to nieje fér,že operátor si ponechá peniaze za nič,pokial by si cudzie peniaze ponechal bežný človek,bude určite označený za zlodeja

veď to je to,operátor zhrabne prachy a tým to končí,problém má užívatel,ak by to bolo opačne,že bežný smrtelník si nechá len tak od niekoho peniaze,ktoré mu zostanú navyše,hneď by bol nejakým spôsobom disciplinárne riešený...čiste z ludského hladiska by mal operátor nevyužitú čiastku vátiť,alebo upozorniť zákazníka a povoliť/vyzvať zákazníka vyčerpanie zbytku kreditu v nejakom dohodnutom predlženom termíne,nie si len zvyšné peniaze ponechať a hotovo,v takomto prípade by sa to dalo bez nejakého dodatočného rizika spraviť,ono zasa principiálne by mohol niekto namietať,že napr. v bufete si kúpiš 30 deka tresky,zješ len 10 a vrátiš predavačke zbytok s tým,že chceš späť peniaze za nezjedenú časť tresky,ktorú vraciaš späť a takéto niečo v praxi nefunguje už len z hygienických dôvodov,predavačka tiež nezoberie nezjedený zbytok tresky späť alebo nevráti za zbytok peniaze,ju nezaujíma,že si si kúpil 30 deka a zjedol si len 10,ale v prípade operátora a kreditu by mohla existovať výnimka s možnosťou si kredit dodatočne po dohode vyčerpať,neviem to nejako jednoznačne rozhodnúť,treba zobrať do úvahy aj to,že ludia poznajú termíny a všetko robia stejne na poslednú chvílu a keby sa poskytli výnimky,tak sa všetci uvýnimkujeme a bude z toho len chaos,každý by potom len vymýšlal výnimky z dôvodu výnimky na výnimku z výnimky....ale zasa kredit je kredit a nieje zmluvne zviazaný na nejakú pravidelnú platbu ako mesačný paušál,takže dobitý kredit by mal byť plne platný až do jeho úplného vyčerpania....

Myslim, ze fer to bylo tak jak je to do tedka a jak to ma dal T-Mobile: Platnost kreditu 12 mesicu, povinnost dobit kazdych 12 mesicu za 200Kc a pokud dobijes, tak se ti tam neprovolana castka vrati a muzes ji provolat nasledujici obdobi, pokud nedobijes dele jak 13 mesicu, SIM karta se rusi a tudiz o nevycerpany kredit prijdes. Tohle se mi zda fer, jenom O2 zase zkousi nejaky vychcandiry v ramci toho jejich nejnovejsiho prozakaznickeho servisu. :-/

prese aj to som spomenul,ludia majú jasne sformulované termíny čo dokedy...prešvihnú stanovený termín,,tak smola,naprosto jasný postoj by sa dal spraviť v prípae,že by podmienky neboli známe a stanovené a ludia by nevedeli,do čoho idú...v podstate ani jeden z operátorov,ktorého som poznal doteraz expirované kredity nevracal,či to bol eurotel,t-mobile,globtel,orange a spol,všade boli stanovené termíny,počas ktorých bolo nutné kredit vyčerpať a ako dlho bola platná SIM karta bez dobytia kreditu a ako poznám ludí,pokial sa termín posunie o týždeň,tak všetci busú čakať týždeň a naháňať všetko posledný deň a nájde sa znovu a znovu skupina,ktorá nestíha ani dodatočnú dobu a budú chcieť predlžiť zasa o nejaký ten deň lehotu a znovu to nechajú na poslednú chvílu,takže z toho vždy vznikne nekonečný kolotoč.....len zasa na druhej strane keď sa ide do dôsledkov,pôsobí to trochu zvláštne,že operátor si vlastne absolutne beztrestne môže ponechať peniaze od ludí v podstate za nič....

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru