Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Neutron - podezřelý projekt na Kickstarter

Nevím, taky se mi to moc nezdá. Kickstarter a Indiegogo jsou plné nesmyslů, je třeba být hodně opatrný a řídit se zdravým rozumem. Třeba na Indiegogo byla nedávno kampaň, která slibovala projekční hodiny na ruku ve formě náramku o tloušťce asi 5 mm. Nevím, nejsem k tomu moc důvěřivý. Ten miniprojektor stojí 100 dolarů, 300Mhz (!!!) procesor + driver pro ten DLP okolo 30-40 dolarů (všechno ceny 100+). Výsledná prodejní cena má být 200 dolarů. Ty počty mi tam prostě nesedí, zvlášť, když usoudíte, že tam musíte osazovat několik BGA pouzder, takže po osazení rentgen kvůli kontrole, 6+ vrstvá deska, zahnutá baterie na míru, plastové okrytování, spousta lidské práce s kompletací atd. Na jedné straně ultra-fine-pitch BGA pouzdra, na straně druhé akcelerometr MMA1270 v SOIC pouzdru. Přijde mi to tak trochu jako slepenec, bez nějakých hlubších znalostí, aby to hezky vypadalo. Dále pouze extrémně žravý Bluetooth 2.1, v dnešní době BT 4.0 a ANT už pomalu upadající do zapomnění, zvlášť u wearables.

Dále ta baterie se bude při nabíjení dost zahřívat. V takovémhle designu není možnost dát tam rozumně ferrite sheet tak, aby odstínil veškerý magnetický indukční tok z nabíječky. Kluci si měli nejdřív zkusit vrazit do toho pár tisíc dolarů, udělat jeden prototyp a s tím teprve jít do světa.

Nevím, určitě budu mile překvapen, jestli se podaří ten náramek dostat do produkce v té podobě, v jaké byl prezentován, o nic neošizen. Pokud ano, tak to IMHO bude další krám, co se bude dobíjet každý den. Ale jsem dost skeptický. Zvlášť z pozice člověka, který wearables (medicínsky zaměřené) vyvíjí, takže vím, kde jsou hranice. I u svých produktů si stavíme cíl nabíjet jednou za tři dny ke konci života produktu (kapacita baterie 50% nominální kapacity), menší spotřeba uživatele odradí k pravidelnému a správnému používání.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality