Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Pozor na mobily z Číny - mohou mít stejné IMEI

Policisté z Brna přijali začátkem listopadu oznámení o odcizení mobilního telefonu. Dvacetiletá žena o něj přišla pravděpodobně v prostoru hlavního nádraží. A protože policistům řádně prokázala původní vlastnictví věci, nechali telefon zablokovat.
Druhý den se dostavil na obvodní oddělení v Mladé Boleslavi muž, kterému byl takto mobil zablokován. Až potud by se jednalo o tuctový případ. Policistům jej dobrovolně vydal, uvedl, že jej pořídil přes čínský internetový portál a že jde o kopii originálního výrobku. V dalších dnech vyšlo najevo, že přístrojů se zablokovalo hned několik. Zákazníci totiž koupili telefony, u nichž bylo shodné výrobní číslo (takzvané IMEI). Nižší cena repliky tak sebou nese i toto úskalí, stačí, aby kdokoliv z majitelů klonovaných mobilů nechal v budoucnu svůj přístroj zablokovat. Znemožní užívání zloději, ovšem nechtěně způsobí problémy dalším lidem. I když jen na přechodnou dobu, vzhledem k situaci budou telefony odblokovány a vráceny majitelům.
Včera (tj. 14.11.) jsem to ještě zaslechl ve večerních TV zprávách, bohužel nevím, na jaké stanici, slyšel jsem to do jiné místnosti.

Komentář k aktualite

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality