Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Windows 10 budou (asi) zdarma - že by peklo opravdu zamrzlo?

Nějakou dobu se o tom již šušká a mnozí analytici to na základě vyjádření Kevina Turnera považují za hotovou věc: Windows 10 budou zdarma pro všechny, zpoplatněné budou jen služby a volitelné části. Mělo by jít o tzv. freemium model, tedy kdy ke hlavnímu produktu, který je dostupný bezplatně, existují doplňky dostupné v rámci předplatného.

Další zdroj v angličtině.

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
existují doplňky dostupné v rámci předplatného. A to je ten chyták. Stějne jsou designované cloudo…
JR_Ewing 15.12.2014 08:02
JR_Ewing
Jo, souhlas. Taky se mi nelíbí, jak se dnes všechno cpe do cloudu, bez netu je nejnovější Windows sk… poslední
MachR55 15.12.2014 15:15
MachR55

existují doplňky dostupné v rámci předplatného.

A to je ten chyták. Stějne jsou designované cloudové služby. Prostě jistý pravidelný příjem. Žádná jednorázová investice a dost, pravidelný poplatky, které když přestaneš platit, přestane to fungovat (nedostataneš se k datům). Je skvělé pod do přejít, ale u žádné z těch služeb neexistuje exit strategie, tedy žádná snadná.

Jo, souhlas. Taky se mi nelíbí, jak se dnes všechno cpe do cloudu, bez netu je nejnovější Windows skoro neprovozuschopný, vyžaduje se ověřená registrace, atd. atd. Jistě - řada lidí to chce, někdo to dokonce možná i potřebuje, ale ať to necpou všem povinně, ať je možnost volby. Řídím se zásadou: data v cloudu = data v čoudu. :-)

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru