Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Když k HAL3000 přidáte NUC

Na PCtuningu je taková rychlorecenze sestav se značkou HAL na platformě Intel NUC. Očekával bych přeci jen poněkud náročnější testování jako za skutečného provozu, tedy několikahodinová kancelařina a třeba i dlouhodobé multimediální využití, jako třeba několikahodinový film v poněkud vyšší kvalitě. Třeba testy schopnosti přehrávat video, jako je například oblíbený Samsungův Život v oceánu, by nebyl marný. Osobně mne platforma NUC nezaujala.
A autor nemá ve svém výletu do historie tak docela pravdu. V případě Atomu to Intel doslova zabil kombinací se svým opravdu hnusným a pažravým čipsetem, nVidia ION umožnil skutečnou použitelnost Atomu v různých samohrajkách a internetovadlech a třeba Zotac dělal i mITX s pasivním chlazením. Obávám se, že NUC jde podobnou cestou, jednak jednojádrové CPU je dnes naprosto zhovadilé a nepoužitelné, jednak integrovaná grafika a její schopnosti obzvláště v v akceleraci videa je opravdu hloupý vtip.
Zde je volba jasná - AM1 Kabini + mITX deska a správná skříň.
Nejvíce mě však velmi nemile překvapila dosavadní diskuze k článku. Tolik blbů na jednom místě se jen tak nevidí.

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Co se týká nežravých CPU, u mě v současné době dva favorité: Intel Celeron J1900 - 10W TDP při čtyř…
JR_Ewing 14.01.2015 07:55
JR_Ewing
Do kategorie nežravých řadím i A5350 na AM1. Výkon za tu cenu je až šokující. Kancl nebo samohrajka… poslední
mif 17.01.2015 18:55
mif

Co se týká nežravých CPU, u mě v současné době dva favorité:

Intel Celeron J1900 - 10W TDP při čtyřech jádrech (nemá HT) na dvou gigahercích (burst 2,4GHz). Integrovaná grafika na video ve FullHD stačí. Na vše ostatní dedikovanou grafiku. Cena za desku s procesorem asi 1500.

Intel Atom C2750 - 20W TDP při osmi jádrech (nemá HT) na 2,4GHz (burst 2,8). Krásné do mini serverů. Tam už je horší cena, deska s CPU stojí kolem desítky. Ale zase buď s extrémním množstvím SATA portů (až 16) nebo extrémním množstvím síťovek (až 7xGb Ethernet).

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru