Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Pozor, v prodeji se objevily falešné AMD procesory!

Amazon neni levnejsi jak konkurence.
eBohužel, většina levnějších do ČR neposílá, nebo si za to účtuje nesmyslné částky. Případně neumí anglicky. Takže ano, obvykle je levnější, jak obvyklá konkurence.

budu nakupovat inde
Na Amazonu nakupuji obvykle proto, že místní prodejce si řekne (kvůli daním, lokalizaci, dovozu a dalším nesmyslným věcem) nesmyslně vysokou cenu.
Pro srovnání: (ceny jsou z roku 2012, kdy jsem nakupoval z UK)

Game of Thrones (board game) z UK i s poštou - 950Kč.
Hra o Trůny (stolní hra) z ČR bez pošty 1250Kč.

Řekněme tedy, že to koupím tady a Amazon kvůli tomu krachne. Fakt si myslíš, že v ČR to následně budou prodávat za 950Kč? Ani ho... Nebude konkurence a půjdou aspoň na 1500, ne-li víc. Tak hlavní je, že nikdo nebyl vykořisťován (teda kromě mě, jakožto zákazníka, kterého natáhnou o několik stovek), ale já samozřejmě víc myslím na chudáky polské zaměstnance, než na sebe.
Jistě, u všeho se dá slovíčkařit a hledat mezeru v mém příkladu, která tam zaručeně je (minimálně v tom, že by pak nebylo co překládat). Úplně stejná situace je ale s milionem dalších věcí, které jsem si nechal poslat (trička, boty, hry...). Nakupovat za draho stejnou věc nedává smysl.

potom tych prepustenych ludi zamestna ten iny.
Který bude mít nižší cenu, než vykořisťovatelský Amazon a bude se k zaměstnancům chovat líp? Jak víš, že se k nim bude chovat líp? Že bude mít sklad/továrnu/nevímco ve stejném městě? Tímhle rozhodnutím bys stovky či tisíce lidí, kteří mají sice blbou, ale práci o ni připravil a nechal chcípnout hlady? Ano, někdo jiný díky tomu zase práci mít bude. Od kdy tě ale někdo pasoval na vrchního maršála, který rozhoduje, kdo smí mít práci za jakých podmínek a kdo ne?
Vidíš všechno moc jasně a nezaobíráš se reálnými následky.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality