Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem IE, Firefox a Chrome chyby

Chyby v prohlížečích: některé přetrvávají celé roky

Chyby se objeví čas od času v každém výrobku. Důležité je, jak výrobce na zjištěné problémy zareaguje. Pokud tvůrce a jeho spolupracovníci mlčí nebo dokonce problém zlehčují, obvykle na to vždy doplatí běžný uživatel a běžný správce firemní sítě. Některé chyby přitom můžou v software zůstat mnoho let.

To znamená, že chyby byly v Internet Exploreru více než 4500 dnů! V tomto případě by se mělo místo označení „Zero day“ spíš používat označení „Zero year attack“.

---

Ano, Microsoft se svym Internet Explorerem zase vyhral, tolik chyb nemaji ani vsechny konkurencni prohlizece dohromady. :-D

Zdroj: root.cz
Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je to katastrofa, a nielen IE ale vsetky. Mali by tym dementom co tam tie diery robia dozivotne zaka…
MM.. 11.03.2015 19:24
MM..
Dírám se nevyhneš, zvlášť u rozsáhlejších systémů. Spíš mi na Chrome vadí jiné věci: absence jakékol…
Jan Fiala 11.03.2015 20:25
Jan Fiala
Na druhou stranu má Chrome: - nejrychlejší javascriptový engine - nejlepší nástroje pro vývojáře Šp…
Wikan 11.03.2015 21:05
Wikan
Nenažranost? Stovky MB při několika otevřených stránkách mi jako ennažranost připadá. Ale musím uzna… poslední
Jan Fiala 12.03.2015 13:43
Jan Fiala

Dírám se nevyhneš, zvlášť u rozsáhlejších systémů. Spíš mi na Chrome vadí jiné věci:
absence jakékoliv podpory
je z toho obrovská obluda - v podstatě dnes snad nejrozežranější program
Google se chová jako nejhorší monopol - blokování stránek, blokování stahování bez možnosti se někam obrátit. Samozřejmě vše v "zájmu uživatelů" (hahaha). Připomíná mi to jednu nejmenovanou zemi, která páchá zvěrstva v "zájmu státní bezpečnosti"
To nemluvím o špehování čehokoliv, co uživatel v prohlížeči udělá

Bohužel dnes si mezi prohlížeči moc nevybereš. Zlatá stará rychlá Opera.

Nenažranost? Stovky MB při několika otevřených stránkách mi jako ennažranost připadá. Ale musím uznat, že už se po sobě Chrome naučil uklízet a nenechává v profilu všechny předchozí verze. Takže stačí občas ShiftCtrl+DEL a uvolnit nějaký ten GB cache... Kdyby aspoň uměl nastavit maximální velikost cache a udržoval si ji sám...

Špehování: pokud je schopný každou stránku, každý stahovaný soubor kontrolovat proti DB, pak ví o všem - kde a na co klikáš, co stahuješ...

S tím blokováním začali nedávno. Místo stránky ti zobrazí krásnou červenou obrazovku s informací, že se útočníci pokouší napadnout ti počítač a proto ti zablokovali vstup na stránku.
Nejlepší je, že ve Webmaster tools dostaneš informaci, že tvé stránky šíří malware, ale žádny nenašli, takže se nedozvíš, o co jde. Požádáš o opravu, oni to odblokují (někdy v rámci hodin, někdy jim to trvá skoro den), protože žádný malware nenašli. A tak to jde stále dokola. A pokud nezareaguješ, tak ti bloknou celou stránku a nikdo se s tebou nebaví, protože jediné místo, kam se můžeš obrátit je fórum, kde uživatelé radí sami sobě.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru