Předmět Autor Datum
Ano, je to realne zhodnoceni a neni to nijak nelogicke. Se zvysujicim se vykonem stoupa odpadni tep…
RedMaX 04.04.2015 21:23
RedMaX
Zvysenie "vykonu" sa da dosiahnut aj tak ze sa zakaze programovat dementnom napr. co mi tu Win8 dnes…
MM.. 08.04.2015 19:00
MM..
Nevidim tam nikde zmienku o cene, ono to neni jedno ptz nejaky notebook s N2840 sa da kupit do 250eu… poslední
MM.. 08.04.2015 19:24
MM..

Ano, je to realne zhodnoceni a neni to nijak nelogicke.

Se zvysujicim se vykonem stoupa odpadni teplo, driv to Intel tak neresil, nebot bojoval s AMD hlavne o ten vykon. Dnes bojuje predevsim s ARM a teda se zajem presunul na pomer vykon/spotreba a s tim souvisejici zahrivani, nicmene ne kvuli ARM, ale kvuli tomu, ze ARM dokazalo postihnout zajem zakazniku. Intel se diky svym temer neomezenym zdrojum dokazal vcelku rychle ARMku vyrovnat a zacina jim i v zarizenich s malou spotrebou konkurovat, nicmene vykonu neni nikdy dost a i kvuli te konkurenci se ARMko potrebuje vykonove posouvat dal a spotreba nam zase zacina stoupat, stoupa i odpadni teplo. Kdyz se podivame na nove usporne procesory s co mozna nejvyssim vykonem (jak ARM, tak Intel), tak zjistujeme, ze pasiv pomalu nestaci a zase bude potreba chladit aktivne nebo pokoukavat po mene vykonnych modelech.
Takze osobne to vidim tak, ze nas do pristich let ceka u pasivnich strojku jen nevyznamny narust vykonu, teda za predpokladu, ze nekde "nebouchne" neco uplne noveho. Pokud by neco takoveho prislo od Intelu, tak by to ARM mohlo polozit, pokud naopak, tak mohou Intelu trochu zatopit, coz by bylo ve prospech vsech.

Zvysenie "vykonu" sa da dosiahnut aj tak ze sa zakaze programovat dementnom napr. co mi tu Win8 dnes hodinu a pol prevadzal nejaku dementnu "udrzbu" s CPU na 100%. A upratovanie po 2GB (!!!) updatov trvalo predtym tiez 2hodiny. Ja by som cely MS uplne zakazal a potom nebudes potrebovat furt vyssi vykon na to aby robil CPU 3hodny vytazeny nejake strasne dolezite MS tamagotchi orgie :)

P.S. inac pasivne sa da uchladit aj 15W, ale ne tak ze dement cinan zabali chladic do umelej hmoty :) Asi im v traktoristickej skole nevysvetlili prenos tepla :)

Nevidim tam nikde zmienku o cene, ono to neni jedno ptz nejaky notebook s N2840 sa da kupit do 250eur (sice acer totalna sracka ale je to pasiv a da sa s tym internetovat aj pozerat videa a ma to vydrz aj vyse 6hodin pripadne az 10 ak clovek nic nerobi), a nejake tie core-M dell apod stoji vyse 1100eur, cena je podla mna tiez dost znacny argument. Keby bolo napr. nieco s core-M do 300e tak mozno aj vymenim ale za 1150 nech si to nechaju :)

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru