Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem "Hon na piráty je v plném proudu"

Tak kdo si chce přivydělat? :-D:puff:

"Čeští uživatelé nelegálního softwaru by si měli rychle zamést před svým vlastním prahem. Kvůli náborové akci BSA totiž přibude počet tajných informátorů, kteří si udáním pirátů přijdou na pěkné peníze.

Náborová kampaň BSA s názvem „Odměna za ohlášení pirátů aneb Nahlášení pirátství odměníme až 300 tisíci korunami“ probíhá v dubnu a v květnu na Facebooku. Zaměřuje se přitom na osoby ve věku 25 – 45 let, které mají zájem o techniku a pracují ve středně velkých společnostech ve větších českých městech.

Úspěšní zájemci by měli s BSA spolupracovat po celou dobu objasňování a dokazování případů. Za tuto službičku by informátoři měli být vypláceni fixní částkou 10% z náhrady škody a to až po úspěšném vyřešení případu a nahrazení škody v celé její výši.

Pilotní program BSA zaměřený na piráty začal už v roce 2013. Aktuálně prý BSA obdrží několik hlášení týdně, s novou kampaní by se však objem nahlášených případů měl významně zvýšit. Podle BSA je totiž téměř každý 3. program v ČR nelicencovaný."

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak sice je mozne, ze na tohle nekdo skoci, ale jedna se o podvod, zadna organizace BSA totiz v CR n…
Redmarx N 20.04.2015 08:53
Redmarx N
Informator moze dostat tie peniaze zo zahranicia. Neni na tom nic ilegalne. Socik uz davnejsie skonc…
MM.. 20.04.2015 19:34
MM..
Přesně tohle mě napadlo. Informátor nahlásí, BSA zařídí, policie udělá šťáru ve firmě, najde 100 fot…
L-Core 20.04.2015 19:54
L-Core
Informátor nahlásí, BSA zařídí, policie udělá šťáru ve firmě No ale nemelo by to takto fungovat, po…
RedMaX 20.04.2015 21:14
RedMaX
informator by si mel dat pozor na zaplaceni dani, neni mi uplne jasne, jakym zpusobem bude danit pen…
L-Core 21.04.2015 08:04
L-Core
Kde je problém? Vzdyt jsem tam mel otaznik, ty jsi expert, kdyz to rikas, tak ti verim, mylil jsem… nový
RedMaX 21.04.2015 17:16
RedMaX
Zajimalo by me, zda zda v pripade neuspechu takze zaplati bonzak 10% z odskodneni. I kdyz asi ne, po… nový
gilhad 21.04.2015 16:53
gilhad
http://majzner.org/wp-content/uploads/2013/09/gest apo.png poslední
Pan Töfl 21.04.2015 20:48
Pan Töfl

Tak sice je mozne, ze na tohle nekdo skoci, ale jedna se o podvod, zadna organizace BSA totiz v CR neexistuje, logicky teda nemuze vyplacet zadne penize informatorum. Samozrejme jde to delat ilegalne, ale pokud by k tomu opravdu doslo, mel by snad (doufejme) zasahnout financni urad.
Jinak nic proti systemu informatoru pri potirani nelegalnich aktivit nemam, ono je to jinak mnohdz velmi obtizne neco dokazat, ale v tomto konkretnim pripade je treba si uvedomit, ze organizace BSA byla v CR pred lety zrusena - sama sebe poslala do konkurzu po te co falesne obvinila nejake osoby z pocitacoveho piratstvi a nasledny soud prohrala a byla odsouzena k vyplaceni odskodneho, coz nikdy neucinila, protoze prestali existovat. Proto soucasna akce nemuze byt nic jineho nez podvod, takze bych radeji nabadal k obezretelnosti pred spolupraci s nekym kdo o sobe prohlasuje, ze je BSA.

Přesně tohle mě napadlo. Informátor nahlásí, BSA zařídí, policie udělá šťáru ve firmě, najde 100 fotošopů… a Adobe (člen BSA) nakonec vyplatí informátorovi podíl na zisku. BSA je jen zprostředkovatel. Pro zainteresované firmy je možná lepší být tak trochu schovaní; udavačská špína padá na "anonymní" BSA.

-------
Mimochodem, i ten fotošop a vůbec celý balík se dá pořídit násobně levněji než třeba před 10-15 lety. Dnes už to není taková pálka jako před několika roky, kdy se dal balík CS4 pořídit (student/učitel) za 2400 Kč. A ten se dal později legálně upgradovat za pár tisíc na komerční CS5. Už si to přesně nepamatuji, ale bylo to celkem nějak do desítky. Jinak pětačtyřicet či kolik.. Chyběla jen Premiéra (Vegas je stejně lepší :-p).

Informátor nahlásí, BSA zařídí, policie udělá šťáru ve firmě

No ale nemelo by to takto fungovat, policie nema (a doufejme, ze nedostane uplatek a nebude) reagovat na nejakou pomluvu zahranicni firmy, ktera v CR nepodnika a nemuze nic takoveho nahlasit, musel by ten informator to nahlasit primo na policii, ale rozhodne ne BSA. No a jak pise MM.., tak jiste, ale informator by si mel dat pozor na zaplaceni dani, neni mi uplne jasne, jakym zpusobem bude danit penize od zahranicni firmy za cinnost prokazatelne vykonavanou v CR?

informator by si mel dat pozor na zaplaceni dani, neni mi uplne jasne, jakym zpusobem bude danit penize od zahranicni firmy za cinnost prokazatelne vykonavanou v CR?

Nevidím v tom vůbec nic složitého. Adobe (BSA, kdokoliv) ti pošle 100kKč, ty zahrneš do přiznání (pravděpodobně §10; záleží, jak by to bylo smluvně postaveno) a zdaníš (jako vše, 15%). Když to pošle v eurech/dolarech, přepočítáš na kopruny kurzem stanoveným dle zákona o daních z příjmů.

Tys dostal, tys to přiznal, ty to daníš. Živnosťák na to nepochybně nepotřebuješ. Kde je problém?

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru