Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Nokia se pustí opět do výroby telefonů.

Smartphone notabene tenounkej, jak je to dnes modni, ale z principu neznicitelnej nebude, ono se muzes snazit jak chces, ale kdyz to spadne displejem na nejakou hranu, tak ti proste displej praskne.

Ohledne aplikaci mas sice pravdu ale s vyjimkou, neni totiz zase az takovej neprekonatelnej problem rozbehat androidi aplikace i pod jinym OS. Na Androidu vsechno bezi na Dalviku popripade na novem ARTu a neni problem tyhle virtualni stroje nahradit klonama, treba znamej je proprietarni Alien Dalvik. Neco na tohle principu melo byt puvodne i v Ubuntu Touch, kde meli fungovat jak nativni aplikace, tak ty androidi. Ale jak to momentalne maji nevim. Dokazu si ale predstavit fungovani jineho OS s tim, ze nebude pristupovat ke Google Play, ale existujou alternativni store s aplikacema na Android, na tech jsou treba aplikace, ktere Google ze sveho store vyradil, napriklad rusicka reklam AdAway.
Mas pravdu, ze na rozjeti asi treba nekoho vetsiho, problem vidim hlavne v portovani OS pro jina zarizeni. Proc by nejaky vyrobce smartphonu a tabletu do toho cpal neco jineho nez Android, ktery ma bez Gapps zadarmo? Proste pokud by mel vzniknout jakykoli alternativni system, musi ho vyvojar naportovat na co nejvic zarizeni uz pouzivanych, cast uzivatelu si to stahne, bude nejaka odezva a kdyz bude pozitivni, potom i vyrobci zacnou takovy system primo podporovat a instalovat ho z vyroby. Na tohle ale podle meho nemaji zdroje ani v Mozille, ani v Canonicalu, ani v uz zapomenute Jolle (OS Sailfish).

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality