Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Informacna vojna medzi Esetom a Google

Odkazy nemam, bohuzial informacie cerpam z mobilu, ked ranajkujem a citavam si prehlad sprav v aplikacia Spravy a pocasie. Zo zaciatku som ignoroval, ale za caa pol roka som zachytil uz asi 3 chyby, co nasiel Google v Esete (2 boli skoro rovnake) a mozno 5-6, co hlasil Eset na Obchod play, aplikacie, pripadne cely Android.
Kedze doteraz som nezaznamenal ziadne takto seriovo vydavane spravy v relativne kratkom case nadobudol som dojem, ze si zacinaju oplacat jeden druhemu.
Z mojho pohladu to vyzera tak, ze Eset sa zameral viacej na mobilnu platformu, kde sa skusa presadit, nasiel diery v ochrane od Googlu a kedze si robi velke promo v USA Google si ho zrazu vsimol a tak sa zase pre zmenu zameral na NODa.
Par odkazov, co som nasiel.
https://dennikn.sk/minuta/185596/
http://www.konzervativnyvyber.sk/eset-odhalil-30-f alosnych-aplikacii-google-ich-mal-na-oficialnej-st ranke/3169/
http://googleprojectzero.blogspot.sk/2015/06/analy sis-and-exploitation-of-eset.html

A preco si myslim, ze su to chyby skor "kriticke"? Pretoze na ich zneuzitie musi nastat ista suhra okolnosti, Ja povazujem za naozaj kriticku chybu napriklad nieco v style Sasser/Blaster worma ak si spominas. Tam sa mi naozaj stalo, ze cista instalacia pc s verejnou IP adresou (v tej dobe este beznou) schytala worma do asi 4min po pripojeni. Je to podobne ako ked sa dnes objavi nejaka remote zneuzitelna chyba v oknach. Lenze 99.99% okien nema verejne ip adresy, su schovane za routrami, ktore ich tak, ci tak nemaju verejne, takze uz len to, aby nastali podmienky na zneuzitie diery je tazke.
Aha vlastne teraz som pochopil, ze ty sa vlastne pytas na nieco ine;o).
Ze sme otrokmi Googlu? Ano uznavam sme, a neviem si predstavit, zeby som mal dnes nieco riesit bez CML (centralni mozek lidstva), proste som na nom zavisly a uznavam to. A mam inu moznost? Google mi pomaha denno denne, ze ak sa raz rozhodne vyhladavanie spoplatnit (k comu podla mna smeruje) tak ja si to zaplatim.
Edit: Tu pisu o dvoch, ale mam pocit, ze uz pred mesiacmi/tyzdnami im nieco reportovali, takze si myslim, ze chyby boli asi 3.

Recently Google’s Project Zero Team reported some vulnerabilities and fixes were implemented immediately. They have reported two vulnerabilities to us in the last 10 days. The first of them on June 19th, 2015, and the second on June 26th, 2015. In both cases, the issues were solved in less than 3 days, over a weekend. We made sure the fixes were available automatically to every customer, both businesses and home users, through the regular security updates of our products.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality