Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Středověk umělé inteligence skončil, seznamte se s neuronovými sítěmi, které umí psát básně

Nu proc by nemohlo AI produkovat i pisne nebo basne. Vidim tu dve roviny, bude clovek stat o basne produkovane pocitacem? A bude clovek vubec stat o basne?

Jiste jako ukazka toho co je mozne je to uzasne a prakticka vyuzitelnost tu take je - clanky do bulvaru uz nekde pise i pocitac, jsou to vicemene jednoduche texty a vcelku neni duvod, aby to psal clovek.

Zrovna jsem se ale zamyslel nad necim jinym a hned me to znovu napadlo pri mem dotazu z prvniho radku. Vyslechl jsem ve vlaku rozhovor dvou skolacek o cteni knih, jedna tvrdila, ze precte kazde leto okolo 20 knih a druha, ze jich asi 20 neprecetla za cely zivot. Je vubec cteni zakladni potrebou, ktera proste jednoho dne nevysumi? Sice sam umim cist :-), ctu vetsinou nejake odborne texty + webove stranky, ale treba co se tyka romanu, uz jsem presel jen na audioknihy, takze me prave napadlo, jak dlouho se jeste klasicke cteni (treba basni) muze udrzet nez se prejde ciste jen na nejaky at uz zatim neznamy nebo uz dnes bezny multimedialni obsah?

Sice podstata sdeleni clanku neni v tom precist si neco co vymyslela AI, ale ze to ta AI vymysli, nicmene treba to co casem prijde bude i pro tu AI zase tezsi, aby to dokazala vymyslet sama.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality