Předmět Autor Datum
Jojo, kdesi jsem četl, že se HTC potácí nad propastí. Ono není divu, při těch cenách za přístroje.
Dale Cooper 14.08.2015 09:42
Dale Cooper
HTC je zvlastna firma, ktora uz mala skrachovat niekolkokrat a vzdy z toho nejako vykorculovala. Sta…
fleg 14.08.2015 09:58
fleg
Restrukturalizace HTC je k smichu, nicmene je v poradku, ze je na tom HTC tak zle, byly tu preci uz…
RedMaX 14.08.2015 10:05
RedMaX
prijit novi dravci a prijit zase s necim lepsim Třeba takové Jiayiu nebo jak se to píše, viď? :-)
Dale Cooper 14.08.2015 10:07
Dale Cooper
neštvi ho, nebo si to dá do podpisu. :-p
kmochna 14.08.2015 10:11
kmochna
JiaYu uz neznam, takovyho nymanda si do podpisu davat nebudu. :-) --- Vsak jsem to tam vypsal, tre…
RedMaX 14.08.2015 11:21
RedMaX
Jakože P8 má zrovna Kirin 930 a ten procesor se v tabulkách rovnat moc nemůže (50tisíc) oproti S6 kt…
Samsrung 14.08.2015 11:48
Samsrung
Nema cenu cist pripravovane od Huawei z pera marketingoveho oddeleni, o Huawei je dostatecne znamo,…
RedMaX 14.08.2015 12:29
RedMaX
HTC stale nie je minoritnym hracom, takze tvrdenie o nezaujimavej produkcii je celkom odvazne.
fleg 14.08.2015 12:55
fleg
Neni minoritni? Pokud se podivas na trzni podily, tak je tam Samsung, Apple, Huawei a dale Lenovo,…
RedMaX 14.08.2015 15:33
RedMaX
HTC se poněkud vysralo na nižší cenovej segment a tak se není co divit, že mají malej tržní podíl. J…
Prasak 14.08.2015 21:15
Prasak
Chtějí být prémiovou značkou, ne?
Dale Cooper 14.08.2015 22:14
Dale Cooper
Já bych taky chtěl spoustu věcí a nemám.
Prasak 14.08.2015 23:57
Prasak
Ja bych rozumnel i strategii "chtit byt premiovou znackou", ono neni od veci, pokud vyhodnotili trh… poslední
RedMaX 15.08.2015 11:38
RedMaX

HTC je zvlastna firma, ktora uz mala skrachovat niekolkokrat a vzdy z toho nejako vykorculovala. Staci si spomenut ako vyhodili von oknom stamiliony nezmyselnymi akviziciami (Saffron digital, OnLive) a prezili. Vyzeralo to, ze idu hore a teraz prichadza zase asi dolna uvrat ich sinusoidy.
Holt mozno si budem musiet zvykat na inu znacku (mam v poradi piaty mobil od HTC).

Restrukturalizace HTC je k smichu, nicmene je v poradku, ze je na tom HTC tak zle, byly tu preci uz jine firmy, ktere z kdysi mamutich firem, ktere ovladaly i pres 50% trhu padly az na same dno. Na misto starych "struktur" tak mohou prijit novi dravci a prijit zase s necim lepsim.

Co se tyka HTC, tak neni to jen o cene a o tom, ze maji produkci nezajimavou - drazsi nez konkurence a mnohdy i horsi, ale prave o tom, ze nedokazi konkurovat ani kvalitou, staci se podivat na jejich TOP model, osklive kacatko, ktere nenabizi vubec nic, naprosto propadaji jak ve srovnani s lidry trhu s top modely od Samsungu a LG, ale i ve srovnani s cinskymi dravci Huawei a Lenovo nebo treba i Asusem, ktery je ve sfere smartphonu velmi malym hracem. Proste skoda HTC nebude, pokud zkrachuji. (Ano, kdysi byly pojem mezi smartphonama, ale to treba NOKIA byla taky pojem a dnes je ....)

JiaYu uz neznam, takovyho nymanda si do podpisu davat nebudu. :-)

---

Vsak jsem to tam vypsal, treba zmineny Huawei, ikdyz kdo trochu cte poradnu, vi, ze je nemam rad, hlavne proto, ze marketing teto firmy znacne prevysuje kvalitu vyvojoveho oddeleni, ale fakt je, ze se snazi, zkousi vyvinout vlastni SoC zalozene na ARM a ikdyz zatim stale nejsou srovnatelni s Qualcommem nebo Samsungem, tak nepochybuji o tom, ze jednou budou. Proste ten Huawei dava do mobilniho byznysu uz dneska nejakou pridanou hodnotu, ale naproti tomu takove HTC vubec nic, jejich smartphony jsou jen smontovane dily ostatnich vyrobcu a kdyz se podivame na jednotlive dily, zjistime, ze se jedna dost casto spise o lowend, zatimco cena, kterou si za montaz HTC uctuje, je premiova. Jenze prave toto uz nastesti zakaznici zjistili a proti tomu zadna restrukturalizace nepomuze.

P.S. HTC si do podpisu davat take asi nebudu, jsou stejne nepodstatni jako to JiaYu.

Jakože P8 má zrovna Kirin 930 a ten procesor se v tabulkách rovnat moc nemůže (50tisíc) oproti S6 která má 80... ale například kvůli tomu že M9 musela snížit výkon kvůli přehřívání tak má srovnatelné výsledky s P8... A tady nechápu tu cenu, když Huawei nabídne to stejné... Tady je jinak nějaké info o 950, a ta by se ještě líp měla vyrovnat Samsungu atd... Jakože máš pravdu ale podívej jaký krok kupředu udělalo Huawei udělalo od P7... Opravdu se snaží.

http://mobilenet.cz/clanky/unikaji-podrobnosti-o-s pickovem-procesoru-kirin-950-od-huawei-27575

Nema cenu cist pripravovane od Huawei z pera marketingoveho oddeleni, o Huawei je dostatecne znamo, ze jejich marketingove oddeleni je velmi vykonne. Uz o K2V3 tvrdil CEO Huawei, ze se vyrovna aktualnimu modelu od Qualcommu a po te to pravidelne opakuje u kazdeho nove vydaneho procesoru a pritom zatim stale o krok zpatky.

Nicmene ano, jiste, Huawei procesory se zlepsuji s kazdym nove vydanym a je dobre ze topi pod kotlem, nuti to i ostatni (Qualcomm Snapdragon, Samsung Exynos) stale se zlepsovat, aby je Huawei nedorovnal nebo dokonce nepredhonil. Osobne ted cekam na Mediatek a jeho Helio, protoze na papire to vypada na obrovsky skok dopredu, zatim Mediatek rozhodne zustaval daleko i za Huawei Kirin, ale tady to Helio vypada bombasticky, nicmene uz jsem si zvykl, ze cinani na papir hodi cokoli, proto si pockam az na realna zhodnoceni.

Neni minoritni?

Pokud se podivas na trzni podily, tak je tam Samsung, Apple, Huawei a dale Lenovo, LG, Xiaomi, ktere se drzi cca. na 5%, pricemz kolonka ostatni je nejakych 35% a zadny z ostatnich nema ani 5%. Bohuzel uz jsem nenasel, jak na tom ti ostatni jsou, nicmene mam predpoklad, ze jeste minimalne ZTE, Microsoft a Sony budou take pred HTC. Ono to ale take bude o tom, ze HTC bude rok od roku klesat, sice nemam zadnou statistiku, ale z toho, ze byly doby, kdy HTC bylo v prvni petce je jasne, ze vzhledem k tomu, kolik firem je dnes pred HTC, tak proste logicky klesat musi. Nakonec podivej se sam, vyber jakykoli smartphone od HTC a vzdy najdes v dane kategorii lepsi alternativu.

Hlavni problem HTC je to, ze oni neustale vyhlasuji nejake cile, navyseni produkce, restrukturalizace, ale jsou to jen blaboly marketingoveho oddeleni, HTC vubec neni schopno oslovit zakazniky. Kde jsou to doby, kdy jsem vybiral mezi Samsungem a HTC (uplne prvni muj smartphone) nebo ZTE a HTC. Ani jednou jsem si sice HTC nevybral, ale vzdy byly jednim z mych favoritu a dnes? (vubec me nenapadne je do sirsiho vyberu zaradit).

Ja bych rozumnel i strategii "chtit byt premiovou znackou", ono neni od veci, pokud vyhodnotili trh tak, ze v lowendu to opanuje "cina" a ze se proste zameri na vyssi modely. Pak je samozrejme ten trzni kolac nevyznamny, ale pokud by ta strategie byla spravne zvolena, tak by ted HTC jiste nepripravovalo restrukturalizaci.
Problem spociva v tom, ze kdyz se podivame na vyssi stredni tridu od HTC (Desire), tak to ma vybavu, kterou ostatni prodavaji v nizsi stredni tride a takovemu Lenovu, ktere ma podobnou vybavu nemohou cenove ani trochu konkurovat. Podivame-li se vylozene na ty premiove modely (One Mx), tak zde je situace obdobna, ikdyz o neco lepsi. LG je prekonava vybavou i cenove a Samsung a Sony je prekonavaji alespon vybavou, budeme-li se bavit jen o prime androidi konkurenci. Nevim ted, jestli HTC jeste furt zkousi nejake modely s WP nebo uz ne, ale tam zase dominuje Microsoft s Lumiema. Takze je vidno, ze pro to byt premiovou znackou nic neudelali nebo to tragicky nezvladaji.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru