Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Windows 7 vs. Z170

Nevím jestli je to přímo zprávička, ale chci aby se tento problém dostal do podvědomí nebo aby se o měn alespoň trochu vědělo. Takže k problému :

Koupil jsem si nový počítač s základní deskou Z170-A od firmy ASUS. Celý počítač jsem sestavil a začal jsem instalovat operační systém Windows 7 x64 Ultimate. Hned na začátku na mě vyskočila hláška, že systém Windows nemohl najít ovladač chipsetu a bez ovladače nelze v instalaci pokračovat. Chybu jsem zpočátku hledal v chybném BOOTu (BOOToval jsem přes USB), když jsem vložil originální instalaci Windows do CD/DVD mechaniky, problém se opakoval. Vyzkoušel jsem ještě další dva Windows stažené z webu Microsoftu. Když jsem byl už na pokraji zoufalství napadlo mě dát do mechaniky CD s ovladači, které bylo k desce a nabootovat znovu (z USB) a ejhle, instalace Windows se rozeběhla tak jak měla a i se tak dokončila. Během instalace si Windows několikrát načítal "něco" z CD. Po instalaci Windows naběhl bez problémů a následná instalaci ovladačů také neprovázel žádný problém.

Takže pokud budete instalovat Windows 7 na tuto desku (nevím jestli se to týká pouze téhle desky nebo chipsetu Z170 obecně) tak si na to nejde pozor. Doporučuji všechny drivery od desky vložit na USB klíčenku a následně instalovat Windows z CD/USB.

Bohužel na internetu jsem o tom nenašel žádný záznam.

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No uložil jsem si to až budu kupovat novej HW a nic z toho se nekonalo (Asus Z270) normálně W7 najel… poslední
sambilionk 30.04.2017 00:54
sambilionk

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru