Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem BlackBerry Priv spojí výhody ostružiny a Androidu

BlackBerrry však potvrzuje, že chystá novou vlajkovou loď s Androidem. Telefon, o kterém už půl roku mluví celý internet jako o Venice, se nakonec bude jmenovat BlackBerry Priv (jako privilege a privacy). Nabídne velký displej, výsuvnou QWERTY klávesnici, plnohodnotný Android s obchodem Google Play. Systém ale bude prošpikován vlastními aplikacemi a službami BlackBerry včetně BES12.

Líbí? :-)

Předmět Autor Datum
http://www.cnews.cz/blackberry-priv-spoji-vyhody-o struziny-androidu-bude-bezpecny-s-qwerty-klavesni…
Pan Töfl 26.09.2015 17:12
Pan Töfl
Nelibi, ale urcite si najde sve uzivatele, nekteri totiz chteji hw klavesnici a tady ji dostanou, pr…
RedMaX 26.09.2015 17:13
RedMaX
pravdepodobne zadny jiny neni zabezpecen lepe Ty vole! Už rostou lysohlávky?
Dale Cooper 26.09.2015 20:12
Dale Cooper
Už rostou lysohlávky? Vubec nemam tuseni. (Popravde vubec nechapu tu reakci, tu citaci a podtim nap…
RedMaX 26.09.2015 23:45
RedMaX
Popravde vubec nechapu tu reakci, tu citaci a podtim naprosto nelogicky dotaz. Tak koukám, že asi j…
Dale Cooper 27.09.2015 12:27
Dale Cooper
To chce klid, Android je přece nejbezpečnější a Samsung vyrábí samé prémiové telefony bez chyby.
Potkan007 28.09.2015 10:37
Potkan007
Tak nějak :-)
Dale Cooper 28.09.2015 11:01
Dale Cooper
Tak to nemohu souhlasit, Samsung vyrabi na pomerne slusne urovni (nerikam, ze uplne bez chyby, ale o…
RedMaX 28.09.2015 11:55
RedMaX
Sorry, ale není dávno doba, kdy jsi tady v každém postu psal, že nejlepší a nejodladěnější jsou výro…
Dale Cooper 28.09.2015 14:01
Dale Cooper
A kdyz tady pisu neco o smartphonech, radim lidem a tak, ctes ty prispevky nebo ne? Kde treba tady v…
RedMaX 28.09.2015 15:42
RedMaX
Vobec.
blue5 26.09.2015 18:49
blue5
Nelíbí. Už jen z toho důvodu, že spoustu místa zabere vysouvací mechanika a zůstane málo místa na ba…
Jan Fiala 26.09.2015 21:17
Jan Fiala
Tak není to ošklivé, docela se mi to i líbí. Podobnou konstrukci jsem už někde viděl, přesněji u Del…
Dale Cooper 26.09.2015 22:01
Dale Cooper
Člověk jede na chvíli na prázdniny a když se vrátí, má pocit, že je celý svět zbláznil. (Po přečtení…
Mayhem 29.09.2015 20:03
Mayhem
Jsem si říkal, kde ses flákal.
Dale Cooper 30.09.2015 10:10
Dale Cooper
Přeci tady o prázdninách nebudu číst ty dotazy z nudy. Bude bohatě stačit přes zbytek roku číst, jak… poslední
Mayhem 01.10.2015 18:37
Mayhem

Nelibi, ale urcite si najde sve uzivatele, nekteri totiz chteji hw klavesnici a tady ji dostanou, pravdepodobne to rovnez bude slusne provedene, takze nebude treba se bat, ze se to za pul roku rozdpadne, navic je to zase dalsi posileni Androidu ve firemni sfere, kde jsou BlackBerry hodne oblibene.

Tohle je ale naprosty nesmysl:

Cílem bylo vytvořit telefon, který bude současně bezpečný (odjakživa výhoda BlackBerry), ale zároveň nebude trpět nedostatkem aplikací (aktuální nevýhoda BlackBerry). Android zase trápí slabá bezpečnost vyvážená množstvím aplikací. Priv spojí výhody obou platforem.

Co to ten pisatel placa o slabe bezpecnosti Androidu? Android je slusne zabezpeceny mobilni OS, pravdepodobne zadny jiny neni zabezpecen lepe, nicmene na to Android nema certifikat. Takze BlackBerry nabidne Android certifikovany do pracovniho prostredi, o nicem jinem nez o kusu papiru to neni, ale jeste bych nepredbihal, uvidime jak se k tomu postavi BISka, jestli dostanou lejstro nejen za morem ale i v CZ. :-D

Tak to nemohu souhlasit, Samsung vyrabi na pomerne slusne urovni (nerikam, ze uplne bez chyby, ale on snad smartphone bez jedine chyby neexistuje bohuzel) radu Galaxy S. Jiste se muze stat, ze se nejaky kus nepovede a je vadny, coz se asi stalo tobe, kdyz jsi nebyl s S4 spokojen, nicmene naprosta vetsina uzivatelu spokojeni jsou. Jinak ale Samsung vyrabi dalsich milion modelu a casto nejsou zravna zadny zazrak, zrovna jsem to komentoval na Mobilmanii, nicmene ono to ma takhle vetsina tech zavedenejch znacek, ze zamerne sidi sve mainstreamove modely, aby donutili zakazniky kupovat highend.

On Android pravdepodobne nejbezpecnejsi mobilni OS bude, uz jen diky tomu, ze ma otevreny kod. Nicmene necetl jsem zadnou relevantni studii (neobjednanou konkurenci) a tudiz rozhodne netvrdim, ze Android je bezpecnejsi nez ostatni, je proste minimalne na stejne urovni ne-li lepsi. Sice na BlackBerryOS nechodi tolik hlaseni jako na ostatni tri aktualne pouzivane platformy, ale kolik lidi BlackBerry pouziva (?), skoro nikdo a tudiz i snaha hackeru bude omezena. Jinak vychazim z toho, ze pocet bezpecnostnich incidentu je u trech dnes pouzivanych platforem Android, iOS, Windows Phone priblizne stejny, ale Android je zdaleka nejrozsirenejsi, takze lze castecne verit tomu, ze snahy o nabourani jsou mnohem vyssi nez u zbyvajicich dvou, z toho vyvozuji nejvyssi bezpecnost, ale samozrejme to je jen domnenka, ktera se nemusi potvrdit a i kdyby iOS nebo dokonce Windows Phone mely stejny podil na trhu, hure nez Android by neskoncili.

A kdyz tady pisu neco o smartphonech, radim lidem a tak, ctes ty prispevky nebo ne? Kde treba tady v tom vlakne pisu neco o tom, ze Samsung je ta nejuzasnejsi znacka na svete a nic nez Samsung nema cenu kupovat, protoze Samsung je uplne ze vseho nejlepsejsi? Dosad si tam misto Samsung nazev Apple, protoze takhle by to presne napsala typicka iOvce. Jenze o Samsungu to tu nepisu a nevsiml jsem si ani, ze by to tu psal nekdo jiny, takze nejaka zamena taky nepripada v uvahu.

Ano, Samsung ma predevsim radu Galaxy S na velmi slusne urovni a rad ji doporucim, coz uz jsem jednou psal. Neznamena to ale, ze by jine firmy nedelaly take kvalitni smartphony, nicmene me funkcema, ktere pouzivam nejvice zaujal Samsung, proto mam smartphone prave od nich. Ale abych byl spravedlivy, muzeme jmenovat i dalsi LG ma v highendu velmi zajimave founy, vypada to, ze by se mohl uchytit i Asus, ale treba take Lenovo. Nicmene u cinskych vyrobcu stale pretvrvava problem, ze vetsinou nemaji evropska pasma LTE a proto uz je narozdil od drivejsi doby nedoporucuju. Take se ukazalo, ze hlavni cinsti vyrobci SoC zdaleka nedosahovali urovne zavedenych znacek a jejich founy jsou opravdu vyuzitelne hlavne jako telefony a ne jako mobilni osobni pocitac. Nakonec to znas Windows Phone telefony to maji podobne. Zase ale pozor Cina dohani zbytek sveta a treba uz pristi rok to bude zase vsechno jinak, takze je klidne mozne, ze zase zacnu cinu doporucovat, vyvoj v mobilnich technologiich je strasne rychly.

Kdyz uz ti tu takhle odpovidam, tak zminim i Huawei, ktery jsem zpocatku doporucoval, ale zjistil jsem, ze zdaleka neni tak dobry, jak se zprvu tvari predevsim co se tyka softwaru, nicmene jsem se docetl, ze snad Cyanogen tym zacne podporovat i Huawei, coz by znamenalo, ze Huawei asi castecne uvolnil ovladace a pomerne dobre telefony od Huawei co se tyka hardwaru by mohly byt doplneny i dobrym softwarem, takze mozna i zde se blyska na lepsi casy, ale to jeste uvidime co prinese treba uz pristi rok.

Člověk jede na chvíli na prázdniny a když se vrátí, má pocit, že je celý svět zbláznil. (Po přečtení nadpisu)

Následně pak člověk zjistí, že je vše zblázněné jen stejně, jako dřív. (Po přečtení některých perel...)

On Android pravdepodobne nejbezpecnejsi mobilni OS bude

No, ne že bych BB přál něco špatného, ale všichni, které znám, že si koupili BB si to koupili kvůli tomu, že byť o něco dražší, tak bezpečné a s vychytaným a jiným OS.

No, předpokládám, že už jim za dveřma stojí zástupy lidí, kteří nechtějí nic extra, stačí jim obyč mobil s Androidem v hodnotě 3 tisíc v případě Kungpao a v hodnotě 5 tisíc v případě "normálního" výrobce a vypláznou za to těch 15 tisíc, či kolik si BB sprostě účtuje.

Mám na to stejný názor, jako když Android tuhle cpali do Nokie: To bude zas v alejích nablito.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru