Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Microsoft přiznal, co všechno jeho Windows 10 sledují

Tak skoro bych i souhlasil, snad az na zkouseni nove veci. To v pripade OS nemusim, chci stabilni system, kde si budu hrat v programech presne jak pises a ne v nastaveni OS. Proto treba mam rad Ubuntu, ktere zavedlo tri az petiletou podporu a nove LTS verze vychazeji jednou za dva roky, teda mohu upgradovat na nove jednou za dva roky az jednou za pet let. To mi prijde idealni, navic upgrade je o hodne jednodusi nez na Windows. Obrovsky rozdil je to i oproti dalsim velkym distribucim linuxu jako je treba popularni Fedora, kde te nuti upgradovat alespon jednou za 13 mesicu, coz je opravdu jen pro totalni nadsence, kteri si chteji hrat z OS vic nez s programama. Abych vycet uzavrel, je tu i treba ArchLinux, ktery neupgradujes nikdy a zaroven porad, ma tzv. rolling updates a neustale se to updatuje za provozu. Jsem ho ale nezkousel, tak nevim jak moc to funguje.

XP jsou za zenitem, o tom neni pochyb, vubec by me nenapadlo se k nim vracet, Visty chapu, ze po negativnim prijeti Microsoft tak trochu zatlouka, 7icky jsou ale porad relativne novy system a kdyz se podivam, jake zlepseni prinasi novejsi systemy Win8 a Win10, tak v pripade Win8 nevidim vubec nic a v pripade Win10 jen ty DirectX12. A to je trochu malo na jakykoli upgrade, takze na starem pocitaci zustanou Win7 a na novy logicky dam Win10, protoze pocitam s DirectX12 grafickou kartou do budoucna.

Stejne jsem ale trochu v rozpacich do budoucna, co kdyz se DirectX12 vubec neprosadi a Microsoft dostane direkt i v teto oblasti a nove hry zacnou byt podporovane pres Vulkan (OpenGL). Pak bych vastne uz vubec Windows nepotreboval a mohl zustat na linuxu, ktery sice nepodstatnymi nebo malo podstatnymi schyzofrenickymi nastavenimi netrpi. :-)

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality