Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Nvidia Jetson TX1 superpocitac velikosti kreditni-karty

Dobře, ale co je na tom tak nového a převratného? nVidia jen propaguje ten ořezaný Maxwell s 16-bit operačním výkonem okolo TFLOPsu. Mají už na to nějaké reálné využití, protože mě nenapadá nic, co by nešlo vyřešit o dost elegatněji a laciněji s pomocí programovatelného hradlového pole. Ta umělá inteligence je IMHO jen klasický marketingový krasožvást.

Já mám taky rád nové technologie, ale takové, které mají reálný přínos do běžného života. Kdyby ta deska měla pasivní chod, řeknu super, skvělá věc do infotainment systémů v autě - jenže nemá. Prostě tomu "něco" chybí. A když to vezmu kolem a kolem, pokud bych něco vyvíjel, tak vezmu APU od AMD (typu Kabini), které se pro tyto účely běžně roky používá (viz např. tenké klienty Dell, dříve se běžně používaly AMD Geode). Je to x86, má to plný set instrukcí (ne nějaký somrákoidní ARM s pěti a půl instrukcemi) a hlavně integrovaná grafika umí i "dlouhé" FP.

Prostě mi to teď připadá jako zajímavá ukázka technologie, u které sama nvidia ještě neví, do jaké tržní niky to upíchne (a zda vůbec). Ale třeba překvapí..

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality