Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Windows Phone se nedaří

Odpovim vam oboum Neviemus, Eessencia:

Fakt s tim zasekavanim nevim, me se to neseka. Mozna je to kvuli tomu, ze jsem pokrocily uzivatel a mam na tech founech root a lecos si predelam k obrazu svemu. Zkusim se doma zeptat mamky, jestli se ji ta S3 Neo seka, uz ji mal skoro dva roky, tak by se to uz jiste projevilo, root tam nema, ale myslim, ze kdyby se to sekalo, tak ze by si uz stezovala.

Jinak je slozity hodnotit co je spatne. Je spatne, ze Google Android programuje s otevrenym kodem a tim umoznuje nezavislym vyvojarum a uzivatelum lecos si predelat tak jak chteji oni? Jiste neni, tato svoboda je tim, cim je Android cenen.
Na druhou stranu to ale nese i moznost vyvojarum prasit aplikace a lide si instaluji prasacky napsane aplikace, ktere pak telefon zpomaluji.
Dva priklady: Mozilla Firefox - proc se spousti po startu systemu? Proc svym zbytecnym nacitanim do pameti zpomaluje start Androidu? Protoze jsou vyvojari prasata. :-/
Runkeeper (aplikace na zaznam trasy): fungovala bez problemu na ZTE Blade (velmi stary telefon s jeste ARMv6), pak se to pres Google Play zaktualizovalo a konecna, na Bladovi uz to nenacte v rozumnem case a Android ji nakonec radeji ukonci, to se stane cca. ve 3 pripadech ze 4. Holt vyvojari vidi, ze vetsina lidi ma k dispozici vykonny hardware, tak proc by se snazili optimalizovat aplikaci i na pomalejsi founy. Naproti tomu Endomondo (to je vicemene stejna aplikace od jineho vyvojare) funguje na ZTE Blade dodnes, vyvojar zrejme nenechava nic nahode a optimalizuje, to mu obrovsky slouzi ke cti.

Takze ano, zpomaluje se to, ale jen pokud mate nainstalovane zprasene aplikace. Jiste Google tomu nenapomaha, kdyz aktivaci rootu neumoznuje a musi to resit nezavisly vyvojari, jenze Google to dela proto, ze s rotem mu kazdy vyblokuje reklamy ze kterych to cele plati. Ve vysledku je teda jasne, ze vzdy to bude tak, ze uzivatel Androidu bude muset vyvinout trochu vlastni aktivity, aby bylo zarizeni stale v perfektni kondici, vymenou za to ma obrovskou volnost. Uzivatel WP nemusi a ani nemuze delat nic, ikdyby chtel.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality