Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem 60 vs 120 vs 144 Hz blind test - důkazní materiál pro všechny nevěřící Tomáše

FPSka som zdovodnoval uz niekolkokrat, ale kludne to urobim znovu.
Vide s priemerom 30 FPS bude pravdepodobne menej plynule ako video s priemerom 60 FPS. Preco?
Pretoze z hladiska pravdepodobnosti dojde u videa s priemerom 30 FPS k viacerym prepadom pod hranicu plynulosti ako pri videu s priemerom 60 FPS.
Takze je rozdiel medzi 30FPS a 60FPS? Ano aj nie. Pokial viem zabezpecit, ze prehravane video nikdy neklesne pod 30 FPS nepotrebujem ziadnych 60, ci dokonca 120 FPS. Bohuzial prave preto, ze pri priemernom 30 FPS dochadza k castejsim poklesom pod 25 FPS tvrdia potom niektori jedinci, ze na hry potrebuju 120 FPS (aj ked maju 60Hz monitor paradoxne;o)).
S Hz je to zlozitejsie, ale nasim dvom supermanom by som odporucal nastudovat si co je to input lag, ako pracuju rozne technologie LCD displejov, pripadne ako vyrobcovia monitorov vpypocitavaju response time a preco moze byt monitor s vyssou casovou odozvou lepsi (plynulejsi) ako ten s nizsou.
Su to mnohostranove pdf dokumenty, takze vysvetlovanie a debata o tom by zabrali niekolko clankov, ale fyzika je rovnaka ako pri FPS.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality