Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Místo kartou zaplatíte mobilem..

Ano, to mas pravdu, je to problem. Reseni extra poplatku za platbu kartou je pro maleho obchodnika nekdy nutnosti, ale to neni systemove a nakupujici to odradi uplne stejne jako nebrat karty vubec.
Na druhou stranu ja mam dneska vyber a vzhledem k tomu, ze kartu nosim skoro porad, mobil vylozene furt, tak proste holt u takoveho obchodnika nenakoupim a skoncim v retezci, kde kartu bez problemu vezmou, fakt nejsem zvedavej sebou vsude tahat hotovost.

Takze ten rozpor chapu, ale reseni neznam. Urcite by nebylo dobry, aby stat zavadel nejake regulace polatku apod., ale kartove spolecnosti asi jen tak poplatky nezlevnej. Osobne bych mit tu moc situaci vyresil radikalne a provoz kartovych spolecnosti v podstate ukoncil. :-D Zrusil bych hotovost uplne a zavedl elektronicke penize, vydat kazdemu obcanovi statni chipovou kartu by bylo levnejsi nez tisknout bankovky a razit mince. Kartovy duopol Masterard a VISA by tak mel levnou statni konkurenci a nezbylo by jim nez jit s cenama dolu. (samozrejme ze tohle neni tady na poradu dne zvlast s tima "hvezdama" co nas v politice zastupujou)

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality