Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem První testy rozhraní Vulcan ve hře

Jenze tahle porovnani jsou k nicemu, v podstate aktualne maji smysl porovnani udelana v ramci urcite sady her a zprumerovana.

Ovsem do budoucna maji smysl jen porovnani v DirectX12 a Vulkan a to jeste jen ta, kde jsou skutecne nove technologie, kere budou zapracovavany do novych enginu. Ono je totiz uplne o necem jinym, kdyz hra sice bezi pod DirectX12, ale vyuziva jen zakladni ficury nebo kdyz hra umi vsechny vychytavky, ktere DirectX12 a Vulkan nabizeji.

Jenze hry, ktere dneska umi vsechno okolo DirectX12/Vulkan v podstate nejsou, Doom je jednou z prvnich ochutnavek.

Cele je to mozne brat ve dvou kontextech:
1. Hrac, ktery je zvykly si co rok nebo nejdele obrok kupovat novou grafickou kartu a v tuhle chvili nejakych par pripravovanych titulu, ktere navic pobezi zaroven i na DirectX11 nema co resit, bud ma GTX980 nebo si poridi nove GTX1070/1080 a vi, ze minimalne jeste tenhle a docela mozna i pristi rok je v pohode.

2. Hrac, ktery je zvykly mit grafickou kartu alespon 4 roky, casto i dele a pomerne casto se orientuje na mainstream. Pro takoveho je koupe GTX1060 naprostym nesmyslem, protoze ziska o neco lepsi kartu nez RX480 pod DirectX11 a pod prechodnyma hrama jen se zakladnima efektama DirectX12. Kdyz si ale tento hrac koupi RX480, ziska kartu, ktera ted je schopna soutezit s GTX1060 a za dva roky bude ve hrach s kompletnima DirectX12/Vulkan soutezit s GTX1070. Takze ano, mainstreamovy hrac ziska pri koupi RX480 kartu, ktera dava opravnene pocity, ze se na ni bude dat hrat dalsi 4-5 let a to je docela bomba.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality