Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem DOOM a Vulkan - Nárůst výkonu Radeonů, ale má to háček!

DirectX je ucelene API, ve kterem muze vyvojar pouzit pouze nektere funkce nebo vsechny. Bezne se ale u her v jejich manualech nepise, ktere funkce hra obsahuje a ktere neobsahuje. Napise se, ze proste hra je DirectX12.
NVidia na svych kartach neumi kompletni sadu funkci DirectX12, umi pouze cast API. Aby sly prehrat na kartach NVidia i hry s funkcema DirectX12, ktere NVidia neumi, tak si pomahaji odeslanim vykonani casti programu, ktery grafika od NVidie neumi, na CPU, tim samozrejme dochazi k poklesu FPS. Grafiky NVidie vcetne rady GTX10x0 tak jsou "DirectX 12 ready" protoze hry s DirectX12 dokazi spustit. AMD sve grafiky take oznacuje jako "DirectX12-Ready" a je tim mineno, ze AMD karty umi veskere funkce DirectX12. AMD by mozna melo sve grafiky oznacovat radeji jako "DirectX12 full compatible", cimz by doslo k jasnemu oddeleni toho, ze nekdo umi hru s DirectX12 spustit a nekdo umi jak spustit, tak i prehrat! Myslim, ze kdo je kdo je zrejme.

Me to pripomina tzv. HD Ready a fullHD u televizi, kdy televize HD Ready umely HD vysilani prehrat, ikdyz samy mely treba i pouze SD rozliseni, proste dokazaly "downscaling", zatimco fullHD televize byly skutecne s fullHD rozlisenim.

---

Jinak je vtipne, ze nekteri vcetne me tak fantasticky protlacuji AMD a neustale vymysli, proc je AMD lepsi. Obzvlast ja se nad tim vzdy zasmeju jako clovek, kterej v posledni dobe mel jen NVidia GeForce 250 GTS, NVidia GeForce 450 GTS, NVidia GeForce 570 GTX a NVidia GeForce 650Ti. Proste evidentne cervenej od hlavy az k pate. :-D (Ovsem ani to mi nezabrani, abych neprosazoval jednoznacne lepsi kartu aspon do doby nez konecne NVidia u svych karet dodela kompletni podporu DirectX12, coz podle vseho nebude drive nez za 2 roky ::) v generaci Volta.)

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality