Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Takto sa ničia jablká.

ok, ok, uz jen posledni koment k tomuhle tematu. ;-)

pointa neni v tom, jestli je lepsi jabko nebo droid, pointa je ta, ze bych uvital otevreny OS (alespon do te miry, abych nebyl zavisly na naladach a softwaru jedne firmy), ktery by do mobilu prinesl komfort desktopu tak, aby bylo mozne mobilni a desktopove provozovat pod jednou platformou na stejne urovni na jake dnes provozujeme desktopove systemy.

hardware je na to pripraveny, pokud teda zrovna nemodelujeme ve 3D nebo neenkodujeme video apod.

hlavni prekazka tak zustava na strane OS, kdy Apple sice ma OS v tomto jednoznacne lepsi, ale nesplnuje to tu zasadni podminku nebyt na nikom ani Applu zavisly tak, ze bych byl omezen jen produkty te jedinne firmy a Android nebo ChromeOS zase vubec neaspiruji na moznost provozovat to jinak nez jako omezene zarizeni pro domaci mobilni sluzby.

no a ani nic nenasvedcuje tomu, ze by se prelomovy moment s pokrocilym OS v blizke dobe chystal. nakonec mozna lidi s vyjimkou par hightech fanousku ani nic takoveho nepotrebuji. kazdopadne si myslim, ze casem to zacne byt problem pro vyrobce hardwaru, protoze podivame-li se na jedinny siroce podporovany OS vyrobci mobilniho hardwaru, tak ten zadne zlepseni nevykazuje. jak jsme se bavili v predchozich prispevcich, mame fungujici SGS4 a nic nas nenuti poridit si nejnovejsi americkou verzi SGS7 nebo LG G5 se spickovym hardwarem o mnoho vykonejsim nez co je v SGS4, protoze stejne neni jak ten hardware vyuzit vyjma toho, ze jeho vykon schlamstne nejnovejsi verze OS Android pro sve potreby.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality