Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Bez AdBlocku ani ránu!

V tomto konkretnim pripade staci blokator reklam jako rozsireni do Chrome, nicmene obecne se ti reklamy od Google zobrazuji i v nejruznejsich aplikacich, na ktere je to navazane. Pokud budes mit starsi Android nebo spatne zkompilovany Android na pochybnem telefonu jako je Prestigio s nejakou kritickou zranitelnosti a do reklamniho systemu prorazi zaskodnik a nahodi tam vir (trojan), tak mas problem. Pak samozrejme mit obecny blokator reklam, ktery blokuje uplne vsechno co jde, je logicky lepsi.

V podstate je to obdoba situace, ktera muze nastat na PC na Windows a mam pocit, ze to moc dobre vis. Pak uz je to jen o tom, zda system ma nebo nema nejakou bezpecnostni chybu a sam vis, ze Windows je sem tam maji a Microsoft je zaplatuje. Navic na Windows se muze casteji stat, ze dvirka aplikaci otevre sam uzivatel, kdyz pracuje a chodi na net na PC jako administrator.

Co se tyka WP, tak tam je zneuzitelnost mala a presto, ze chytit vir skrz reklamni system je mozne, neni to pravdepodobne. Duvod je zrejmy, stejne jako nikdo nedela viry pro linux, nebot na ty 3% uzivatelu co linux pouziva se to proste nevyplati, u WP mluvime ted uz jen o 1% uzivatelu a teda kdo by se na neco tak nevyznamneho namahal cokoliv, ze.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality