Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Tak sme si kupili do vlakov wifi za 20k velebnosti

Nase slavne zeleznice topiace sa v dlhoch aj vdaka populistickemu vozeniu sa zadarmo vo vlakoch sa rozhodli nakupit do svojich ICE vlakov v cene 408k eur bez DPH na 20 voznov, co cini nejakych 24k s DPH na vozen.
Ako dodavatel bola vybrana firma s mizivymi obratmi, pred rokom sa este venujuca web dizajnu a len premenovana, cim asi ziskala potrebny kredit na vyhranie vyberoveho konania.
Samozrejme vyberove bolo privatne, pretoze celkova cena zakazky je 10k pod limitnou hranicou, kedy by muselo byt uz verejne a transpatentne.
Velice zaujimavou polozkou v navrhu okrem predrazeneho hw od Huawei (Cisco tentokrat nevyhralo, aj ked bolo lacnejsie;o)) o cca 300-400% oproti "beznym" cenam je hlavne testovanie, ci instalacia stanovene na cca 1500 eur, pricom montaz je tiez za 1500 (uz tu je to diskutabilne, pretoze aj pri 15 eurach pre monterov za hodinu netusim co chcu 100 hodin na jednom vagone robit).
Pripominam, ze Ceske drahy, ktore robili nieco podobne "vysutazili" velmi netransparentne (bol to tiez tunel) vozen za cca 7k eur, co je dokazom toho, ze kradne sa aj v CR, ale na SK v kradnuti nemate;o)).

Předmět Autor Datum
Předpokládám, že za to může taky Jančura a jeho vstup na ty vaše koľaje. nový
Kurt 27.01.2017 10:04
Kurt
Ty vaše kolaje Ten sarkazmus si si mohol odpustit. Akoby nestacilo, ze tu mame kapitana Danka a spo… nový
wam_Spider007 28.01.2017 11:49
wam_Spider007
Nemohl. Sarkasmus byl totiz cely prispevek, nejen kolaje. ;-) nový
Kurt 28.01.2017 14:33
Kurt
Klasika no, jak sam pises v komentari, v CR to same v blede modrem. Hlavne pak ti prijede vlak sice… nový
Redmarx N 27.01.2017 11:08
Redmarx N
Jak rika Tonda Blanik: "Vetsi kolac, vetsi drobky" (kdyz vysvetloval, proc musi byt statni zakazky p… poslední
kubik 28.01.2017 15:49
kubik

Klasika no, jak sam pises v komentari, v CR to same v blede modrem. Hlavne pak ti prijede vlak sice mozna vybaveny wifi, ale se trema vagonama a kdyz se dotazujes, proc precpanej vlak ma jen tri vagony, tak ti reknou, ze vagony nejsou a nazdar, ale ze by na ne meli setrit a dokud nebude dostatek vagonu, ze by nemeli vymyslet nesmysly typu wifi, to uz jim jaksi radsi nedochazi.

Nebo treba nesmyslne jizdni rady, ale to teda neni na Ceskych drahach, ale to kradou na krajich, ktere to platej.

Tak vlak do Budejic kazde 2 hodiny, v podstate mimo sezonu poloprazdny, stavi to:

Praha hl. n., Praha Vrsovice, Benesov, Olbramovice, Tabor, Plana, Sobeslav, Veseli, Budejice

K tomu udelali express:

Praha hl. n., Tabor, Budejice

Ten jezdi 10 minut po klasickem rychliku a v Budejicich je o 10 minut driv, takze uspora 20 minut, coz se jeste nekomu muze zdat hodne, ale aby teto uspory bylo dosazeno a opticky tam vubec nejaka byla, tak regulerni rychlik stavi v Tabore na 15 minut, takze kdyby to zkratili na 5 minut, coz by slo zvladnout, tak je uspora 10 minut a to se vyplati. ]:)

Nemluve o tom, ze v sezone, kdy jsou vlaky narvane, tak pulka lidi vystupuje ve Veseli, protoze tam hodne lidi prestupuje, jenze tam expressem stavet nemohou, protoze by to pak uz nebyl vubec zadny express.

Predpokladam, ze na jinych tratich to bude podobne, ale ja jezdim touhle.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru