Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailemAnketa Ryzen - první testy venku

Nechci te zklamat, ale podivej se na ceske ceny Intelu na CZC a prepocti dolary na koruny plus DPH. V podstate odpovidajici model RyZenu je dle zatim dostupnych informaci o malilinko vykonejsi a o malilinko levnejsi nez odpovidajici model Intelu.
Intel ma Kaby Lake velmi pravdepodobne vykonejsi na jedno jadro a AMD to dohani vetsim poctem jader. To muze mit pozitivni vliv v nekterem softwaru a v nekterem nikoliv. (V podstate se opakuje situace AMD vs NVidia a DX11 a DX12.)

Uvedom si, ze pro velkou cast lidi je prechod na jinou platformu slozitejsi nez prechod na jinou grafiku, tam se jedna v podstate jen o CUDA a Ubuntu, kde je NVidia nutna, jinak je to jedno. Presto nebyla doted NVidia dotlacena nizsi cenou Polarisu RX470 a RX480 ke snizeni cen u GTX1060/3 a GTX1060/6, ktere jsou obdobne vykonne. A zde je rozdil cen pri stejnem vykonu znacne vyssi nez predpokladany rozdil cen pri stejnem vykonu mezi Intel a AMD, takze ja si myslim, ze Intel maximalne upravi cenu tech nejvykonejsich modelu, kterym bude konkurovat R7 1800X jinak nepujde u nizsich modelu dolu ani o korunu.

Napriklad ja uvazoval o R7 1700X ale u te se vubec nevyplati prechazet na AMD platformu, kdyz ted jsem na Intelu a u nizsich modelu je to stejne.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality