Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Moudrý Microsoft bude blokovat aktualizace W7/8 na nových CPU

http://www.zive.cz/bleskovky/microsoft-zacal-bloko vat-aktualizace-ve-windows-7-a-81-na-pocitacich-s- novymi-procesory/sc-4-a-186695/default.aspx

Je to pořádná schíza. Na jedné straně by si někteří přáli, aby MS umožnil neaktualizovat (respektive vybírat si) W10. MS odmítá, dovolí to pouze v enterprise verzi OS. Do 7/8 se snaží vecpat telemetrii za každou cenu - a teď najednou tohle? ;-)

Zajímalo by mě jedno: zda se tohle omezení týká pouze hledání aktualizací z winupdate nebo i prostá instalace, pokud si to člověk stáhne ručně (popřípadě využije třeba služby WSUS offline).

Já W7 neaktualizuji už dobře půl roku (systém mám bez telemetrie, CIEP a podobných hovadin). Mám ale starší HW (3,5 roky), tahleta fičura by se mě stejně netýkala. Ale co, když budu chtít instalovat W7 třeba za rok a půl, na nový PC? Ale možná je to jenom konstatování neschopnosti maléhoměkkého winupade zvládat; pro W7 jim to normálně nefunguje už řadu měsíců. Nefunkčnost se prohlásí za funkci a je vymalováno.

Zlatý Ballmer, takové sfiňárny se za něj neděly…

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jsou to sráči celej MS a ta nepodpora je jenom součást jejich vyjebanýho vnucování W10,ať je jakej c…
sambilionk 17.03.2017 19:45
sambilionk
Nadella pochopil novou dobu, Google tohle dela s Androidem uz nekolik let a s nim v jednom holtportu…
RedMaX 17.03.2017 19:58
RedMaX
…a až všechny nažene na W10, zavedou OS jako službu s měsíčními poplatky. Nezaplatíš, nic nenainstal… nový
L-Core 18.03.2017 11:52
L-Core
že se tím vůbec zabýváš. ms prohrál. chceš naštvat ještě víc? vezmeme si balíček win live essentials… poslední
kmochna 23.03.2017 10:50
kmochna
ta nepodpora je jenom součást jejich vyjebanýho vnucování W10 Přesně. Tohle je ten jediný pravý dův… nový
L-Core 18.03.2017 11:56
L-Core

Jsou to sráči celej MS a ta nepodpora je jenom součást jejich vyjebanýho vnucování W10,ať je jakej chce.A to starej X let starej OS na novej HW že je nesmysl co pár lidí omejlá dokola taky kokotina,aneb na Skylake W7 Ok a na podobným KL už ne dobrá sranda.Jinak super že novej ZEN na tom starým OS W7 šlape jak hodinky a na tý vnucovaný pecce W10 se ser...

Nadella pochopil novou dobu, Google tohle dela s Androidem uz nekolik let a s nim v jednom holtportu vsichni vyrobci hardwaru pro mobily vcetne Samsungu a nikdo jim do sracu nenadava.

Neobhajuju to, je to svinarna, ale nejsou prvni, jen jsme na tohle nebyli na PC zvykly.

…a až všechny nažene na W10, zavedou OS jako službu s měsíčními poplatky. Nezaplatíš, nic nenainstaluješ, bez online ověření ani nespustíš. Takovouto "pojistku" mohou do OS nacpat mnohem, mnohem dříve, než zavedení měsíčních poplatků.

Čekám, kdy třeba nepůjde na W10 (a klidně i na aktualizované W7/8) nainstalovat staré verze (do CS6) programů od Adobe… Musejí si přece pomáhat, :x:

že se tím vůbec zabýváš. ms prohrál. chceš naštvat ještě víc? vezmeme si balíček win live essentials. taková instalace skončí neúspěchem s důvodem smazání katalogu zabezpečení. ono je to jedno, po tom by nevzdechnul ani pes. ta pojistka je dávno odjištěná. přítelce, kdybych změnil os, tak to pravděpodobně nepozná. jediný co by bezpečně poznala by mohla být nepřítomnost programu 602photo, který je 12 let nepodporovaný, samotným výrobcem nedoporučovaný, ale registrační server pořád funguje. taková věc by vyvolala válku. ms za to nestojí.

eticky-kodex

zkus si tam doplnit idiotní manažery, nebo koupím o trampolínu víc.:-D že to nebude pasovat?

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru