Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Intel prý popohnal uvedení nových CPU

Asi jsem to napsal trochu nesrozumitelne.

Skylake-X je nahrada HEDT platformy Broadwell-E, mela by konkurovat pripravovane HEDT platforme od AMD, jenze ta ma 12/24 az 16/32 core a Skylake-X si myslim, ze bude 8/16 core. Proc si myslim, ze nebude vic je, ze neverim, ze Intel dokazal v tak kratkem case reagovat v navrhu procesoru, ten uz musel byt hotov a museji se v nejblizsi dobe zacit delat predprodukcni vzorky, aby to mohlo jit v cervnu do prodeje.

Kaby Lake-X je podle vseho narychlo splacnuta varianta, ktera by mela zastavit nastup RyZen R7, coz si nemyslim, ze by se podarilo.

Coffee Lake je vylepseny Skylake a Kaby Lake a mozna tam pridali dve jadra, takze to bude 6/12 core, ale stavene to bude proti RyZen R7 8/16 core, ktere je ale pomalejsi a pravdepodobne diky vysoke frekvenci bude Coffee Lake sahat nekam na pomezi vykonu RyZenu. Neverim, ze ho prekona a naopak brzy po Coffee Lake vyjde RyZen+ (refresh), ktery i jemu asi ty frekvence zvedne a Intel bude zase out.

Takze Intel by se mel poradne oprit do noveho procesoru Cannonlake, ktery mel byt puvodne uz na konci 2017, ale protoze tam bude Coffee Lake, tak buh vi kdy bude. A ja prave ocekavam, ze prave tenhle procak vrati Intel do hry, ovsem jestli to tak bude a jestli nahodou neudelam upgrade pocitace driv a poprve nebudu mit doma AMDecko, to v tuhle chvili vubec netusim.

Tak uvidime, jestli bude muj tip aspon trochu dobry. :-)

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality