Předmět Autor Datum
Zaujímavé že sa o tom teraz kecá a teraz sa to "rieši" (alespoň u Chrome), když táto "chyba" je už d…
Mlocik97 18.04.2017 12:20
Mlocik97
ten problém trochu vyrostl, to o čem píšeš platí pro doménu, kde je jen jeden unicode znak, ale v ok… nový
touchwood 18.04.2017 12:38
touchwood
Ja nevedel, ze je mozne zadavat znaky do adresy na webu v UTF verzi, takze pro me je to novinka. Jin… poslední
Redmarx N 18.04.2017 12:39
Redmarx N

Zaujímavé že sa o tom teraz kecá a teraz sa to "rieši" (alespoň u Chrome), když táto "chyba" je už dávno stará, už dlouho, dlouho sa trolí aj podobne s I a l ktorý sa v určitých situáciách zobrazuje totožne,... pamätáte vznik www.strawpoll.me a jeho troll verzi www.strawpoII.me (lež, už troII nefunguje, bo na tej stránke je potreba flash a ten sa nespustí bez súhlasu uživatele... phe. To ešte pred pár rokmi bežne si takýto link dal na nejaké stránky a tam sa zobrazili tie 2 linky graficky totožne. Podobne som v League of Legends hre videl 4 hráčov s rovnakým nickom,... dvaja používaly ASCII - I/l a další dvaja Unicode kde podobne 2 písmena napísali graficky stejne, ale fyzicky boli odlišné, takže je systém spracoval ako odlišné nicky... (stejné nicky sú v LoL zakázané)

V podstate to nieje ani chyba,... ja mám tiež smurf účet "MIocik97" v jednej hre a graficky sa vykreslí úplne totožne, na displeji to vidia ako stejný nick.

Ja nevedel, ze je mozne zadavat znaky do adresy na webu v UTF verzi, takze pro me je to novinka. Jinak u nicku ve hre nebo zamenu I a L chapu, tohle ve webovy adrese je ale blby, protoze treba u banky kontroluju pred zadanim jmena a hesla, jestli jsem opravdu na spravne strance pohledem do adresniho radku a pres tohle bych presel a naletl na phishing, kdyby mi to nekdo udelal.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru