Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Windows 10 Enterprise pod kontrolou? Ale kdeže..

Něco jiného jsou osobní informace z Facebooku, že jsem se ráno vykakal a teď je mi fajn apod., něco jiného jsou data klientů (účto, daně, mzdy, analýzy atd.). Vykakání, nechť si ten cloudový Ind klidně eviduje. Případný sběr důvěrných dat je něco jiného.

Na FB fake účet mám, nikdy jsem tam nic nepsal, mám to jen proto, abych mohl s manželkou snadno sledovat aktivity dcery a videa, které tam neveřejně (tedy jen pro "pozvané", rodinu) vystavuje. Gmail používám pouze na blbosti typu registrace na webech, historii nemám zapnutou a jsem vždy od Googlu odhlášen (vím, oni nemají problém si spojit různé hledání třeba podle IP).

Účto dnes vedu pod XP (virtuálními), nepřipojeno k internetu, zakázáno na routeru. Ale třeba s daněmi, mzdami atd, to už je problém, používám buď komerční produkty nebo Excel v normálních Windowsech (dnes W7). Problém vidím s postupnou obměnou HW; dnes ještě není problém postavit výkonný stroj, aby na něm plně fungovaly W7 bez bonzování - ale co třeba za dva roky? Za pět let? Ano, mohl bych vše ošéfovat třeba tak, že případné aktualizace SW bych dělal bez dat (ty by byly v okamžiku aktualizace třeba mimo PC), pak vypnout WAN, načíst data a pracovat. Tyhle opičárny ale ztrácí smysl, pokud třeba musím odesílat data datovými schránkami na finanční úřady, pokud odesílám data přímo prostřednictvím portálů veřejné správy.

Do linuxů nepůjdu.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality