Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Windows 10 Enterprise pod kontrolou? Ale kdeže..

Trochu starší článek, ale…

Od vydání W10 toužím po tom, legálně získat verzi Enterprise, abych si mohl nastavit OS k obrazu svému. Hlavně zarazit nechtěný tok dat o každém uprdnutí serverům Microsoftu a kdoví komu ještě. Microsoft mi ale odmítá W10 Enterprise prodat (vzal bych 4 licence), jako občan na lepší ochranu soukromí a možnosti nastavení evidentně nemám dle jejich logiky právo. Tak zatím zůstávám na W7/Pro bez aktualizací a tedy i bez telemetrie.

Doklikal jsem se odněkud k následujícímu článku:
https://www.theinquirer.net/inquirer/news/3010547/ microsoft-says-its-best-not-to-fiddle-with-windows -10-enterprise-group-policies

A tak si říkám, zda má vůbec to pachtění se po Ent. verzi OS smysl. Zda nebude jednodušší použít běžné desítky a jejich nechtěné funkce zmrzačit jinak, softem třetí strany (riziko!) nebo firewallem na routeru.

Zdroj: The Inquirer
Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
proč bys nemohl mít windows 10 enterprise? jakým kanálem jsi to zkoušel koupit a co přesně ti řekli?… poslední
michalli 20.08.2017 21:13
michalli

proč bys nemohl mít windows 10 enterprise? jakým kanálem jsi to zkoušel koupit a co přesně ti řekli? pokud jsi chtěl koupit 4 licence, tak tě odmítli proto, že minimum licencí je 5 pro nákup. možností je vícero, nejjednodušší je koupit cloud licenci Windows 10 Enterprise E3. pokud chceš fixní licenci na nějakou dobu, dej vědět, určitě to ale zprostředkovat lze.

mimochodem pro omezení funkcionality chování windows existuje verze windows 10 enterprise ltsb popis zde http://www.michalzobec.cz/windows-10-verze-a-vyvojove-vetve-windows-4903
chová se to podobně jako windows 7, neobsahuje moderní aplikace, taky co se týče aktualizací se jedná o skromnější verzi ;)

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru