Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Problemy UPC na dohled

Ve zkratce:

1. Soucasna situace: privod do bytu s verejnou IPv4 adresou > krabicka od UPC v rezimu bridge > muj vlastni wifi router > mistni LAN z mych pocitacu + moje vlastni wifi.

2. Nadchazejici situace: privod do bytu s privatni IPv4 adresou > krabicka od UPC v rezimu router > LAN sit jdouci na muj vlastni wifi router > mistni podsit LAN z mych pocitacu + moje vlastni wifi.

3. Nebo (a take) nadchazejici situace: privod do bytu s IPv6 adresou > krabicka od UPC v rezimu router > omezena mistni sit LAN z mych pocitacu + wifi z UPC routeru.

---

V bode 3. je zrejme, ze bych musel vyradit svuj vlastni router, coz pro me znamena snizeni bezpecnosti u me doma.

Bod 2. ma zase tu nevyhodu, ze se nedokazu domu pripojit odnikud z venku, pouzivam NX protokol a pripojuju se k domacimu pocitaci z notebooku kdyz jsem mimo domov.

---

Ja rozumim situaci, kdy dochazi verejne IPv4 adresy a tak je UPC nahrazuje privatnima, coz ovsem znemoznuje pripojovat se domu na pocitac z venku. To samozrejme kazdy nebo respektive vetsina nevyuziva, ale kdo jo, tak na privatni IPv4 adrese ma smolika.

Proto se prideluji IPv6 adresy, coz je novinka, kterou ani ja moc nechapu, nejsem sitar, ale vim, ze tam zadne rozdeleni na privatni a verejne neni. Jenomze UPC ti prideli takovou podmnozinu IPv6 adresy, ze nedokazes vytvorit podsit pro sve domaci zarizeni. Jedinne co jde, je primo na krabicku od UPC pichnout pocitac. Coz je prave to, co zkuseny uzivatel urcite nechce, zatimco beznemu frantovi je to jedno, protoze nic takoveho stejne neresi a doma nema.

Jednoduse, je to zhorseni sluzeb a nutnost si hledat jineho poskytovatele internetu pro pokrocile uzivatele.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality