Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Postoval jsem to dole k tomu zdražování abych neroztahoval podobný téma.:-)No teď stavět komp je asi…
sambilionk 06.07.2017 20:09
sambilionk
Ja jsem taky docela OK, sice bych chtel vzit 2x4GB RAM, abych mel 16GB, ale to ma cas. Pak mam vyhle…
RedMaX 06.07.2017 20:29
RedMaX
ja mám skôr obavu z toho,že keď predajci mali šancu dvihnúť ceny,tak lahko s nimi nejako výrazne dol…
audax 06.07.2017 22:12
audax
Tohle je o poptavce, ceny jsou momentalne vysoko, navic jak uz psal sambilionk krize grafik a rekl b…
RedMaX 06.07.2017 22:36
RedMaX
ono je to aj o kúpnej sile,českého a slpvenského zákazníka s ich priemernými platmi viac zabrzdí v k…
audax 07.07.2017 09:24
audax
Ceny hardwaru jsou po Evrope podobne, v mnoha pripadech je v CR/SR dokonce velmi mirne levneji nez v…
RedMaX 07.07.2017 10:30
RedMaX
Ceny hardwaru jsou po Evrope podobne, v mnoha pripadech je v CR/SR dokonce velmi mirne levneji nez v…
sambilionk 07.07.2017 12:21
sambilionk
Podivej se do nemeckych eshopu na ceny SSD, mirne vyssi nez v CR. Rozdily jsou mozne, ceny se urcite…
RedMaX 07.07.2017 12:33
RedMaX
Háček to nevím je to záruka plná 3 roky i na Aukru se takhle prodávaj nový i když za jiný ceny,je to…
sambilionk 07.07.2017 12:49
sambilionk
Kazdopadne ale porovnavas neco jineho nez jsou oficialni ceny v nemeckych eshopech. Ja mluvil o tom,…
RedMaX 07.07.2017 13:05
RedMaX
Tak Německo a Francie by na tom měli bejt stejně a rozdíl v tý tenkrát nový GTX byl 1500,což je krap…
sambilionk 07.07.2017 13:18
sambilionk
Pokud clovek nekoho ma v Nemecku nebo ve Francii, tak se to da lehce, pokud ne, tak ta sleva musi by… poslední
RedMaX 07.07.2017 14:38
RedMaX

Postoval jsem to dole k tomu zdražování abych neroztahoval podobný téma.:-)No teď stavět komp je asi něco,extrémě napálený RAM který jak to vypadá možná už jen tak nezlevní,GPU střední třídy nedostatkový zboží,fakt super ještě že už všechno mám a ta GTX770 od XoXoChanela mě bohatě stačí.Tenhle rok snad nejhorší na nákup HW co může bejt.:-)

ja mám skôr obavu z toho,že keď predajci mali šancu dvihnúť ceny,tak lahko s nimi nejako výrazne dolu nepôjdu a budú skôr vymýšlať rôzne iné zdôvodnenia prečo majú predajné ceny také,aké majú,keď to nebude havária v jednej továrni jedného výrobcu,tak to bude nejaký cyklon alebo zemetrasenie v ázii,keď to nie,tak príliv tropického vzduchu do europy,zmeny v dph,pokles kurzu koruny voči euru a doláru,vhodná výhovorka sa vždy nájde,keď už im niečo povolí dvihnúť ceny rapídne vysoko,z toho možného maxima sa len ťažko ide dolu.....

ono je to aj o kúpnej sile,českého a slpvenského zákazníka s ich priemernými platmi viac zabrzdí v kupovaní všeobecne niečoho ako nejakého nemeckého,anglického,amerického zákazníka s ich priemernými platmi,aziati majú svojich regionálnych výrobkov,ktoré sa na naše trhy nikdy nedostanú takisto dostatok,takže nejaké rapídne pády a vzostupy cien skôr kriticky vnímame na našich cz/sk trhoch,tým nechcem samozrejme povedať,že všade inde padajú pečené holuby do huby a všetci jazdia v bentley,ale u nás sa dvihnutie ceny u svetového výrobcu o jeden dolár prejaví po započítaní všetkých povinných dpháčiek,ciel,velkobchodných a maloobchodných daní,poplatkov a zaplatení všetkých príživníkov vo výhradnom a exkluzívnom transportno-dodávatelskom reťazci prejaví zdražením koncovej ceny pre maloobchodného spotrebitela o niekolko stoviek korún a o to ťažšie potom reaguje všetko na to,že o ten jeden dolár svetový výrobca cenu upraví smerom dolu....

Ceny hardwaru jsou po Evrope podobne, v mnoha pripadech je v CR/SR dokonce velmi mirne levneji nez v Nemecku. Muze za to prave ta nizsi koupeschopnost, ktera tlaci na CZ obchodniky, aby preci jen vic prodali.

V celosvetovem nebo aspon euroatlantickem pohledu vyvolavaji tlak na ceny zase velci prodejci hardwaru (PC sestav), nebot pro ty je pokles z naseho pohledu v jednotce procent (stovky u zbozi za tisice) pri velkych odberech vyznamny.

Pokud vyrobci asi behem podzimu zacnou sniozovat ceny a v CR ke snizeni nedojde, jsem nazoru, ze by to znamenalo jedinne, lide u nas proste akceptuji i tyto vyssi ceny a kupuji. Pokud naopak dojde k utlumu, verim ve snizeni cen.

Ceny hardwaru jsou po Evrope podobne, v mnoha pripadech je v CR/SR dokonce velmi mirne levneji nez v Nemecku. Muze za to prave ta nizsi koupeschopnost, ktera tlaci na CZ obchodniky, aby preci jen vic prodali.

No nevím co tu postoval tenkrát XoXo cenu GTX z Fr obchodu tak to byl rozdíl ca 1500Kč,což je teda dost a i z Německa si lidi ty GPU dováželi třeba protože vyšli levněji,CPU od Intelu to se taky dost kupovalo v Německu,já ho mám taky odtamtud sice rok záruka u prodejce pak řešit s Intelem,ale za tu cenu to stálo než tady z obchodu.:-)

Podivej se do nemeckych eshopu na ceny SSD, mirne vyssi nez v CR. Rozdily jsou mozne, ceny se urcite presne nekopiruji, ale kdyz slozis pocitac, tak jsi priblizne na stejnych penezich.

rok záruka u prodejce

To neni mozne. Nemecko ma take povinnou dvouletou zaruku stejne jako my. Pokud mas jeden rok, tak tam musi byt nejaky hacek, diky kteremu to vyslo levneji.

Háček to nevím je to záruka plná 3 roky i na Aukru se takhle prodávaj nový i když za jiný ceny,je to odtamtud dotáhlí jinak by nemohla bejt ty 3 roky,rok mě dal on a pak prostě řešit s Intelem když něco,ten SSD to samý a když se ti pohnojí SSD můžou tě poslat někam i v obchodě přes servis,jako za ušetřený tisíce to stojí. :-) Mám od něj i HDD3 TB RED se zárukou 2,5 roku je to ze serveru kde se poslali reklamovat a přišli nový od WD,ale nekup to za 2300. :-)

Ps" netvrdím že u všeho,když koukneš na Ryzen ceny jsou podobný všude třeba....

Kazdopadne ale porovnavas neco jineho nez jsou oficialni ceny v nemeckych eshopech. Ja mluvil o tom, ze kdyz prijdu do CZC, tak mam nejaky ceny a Nemec zase prijde do jejich shopu a ma nejake ceny a ty se nijak zazracne nelisi.

Ano, aktualne jsem koukal, ze jsou opravdu jak procesory, tak SSD o par stovek levnejsi.

Tak Německo a Francie by na tom měli bejt stejně a rozdíl v tý tenkrát nový GTX byl 1500,což je krapek moc a máš pak o třídu lepší GPU za stejný prachy když koupíš tam,určitě si už ty ceny budu porovnávat když budu něco kupovat ono nějaký 300 tady navíc vem čert,ale co je moc to je moc...

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru