Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Data v cloudu, data v čoudu

Pikantní je, že různé finanční úřady k naprosto stejnému pochybení/překlepu přistupují různě.

Klient FÚ-1 omylem nablokoval na prodejně tržbu vysoko nad dvě mega a odeslal. Za pár dní se ozvali, že nedokážou tohle stornovat. Volal jsem metodikům do centrály EET, vystornovat se to musí (byť v dalším měsíci, pokud se to nestihlo v běžném), ale samozřejmě že chybnou částku nebude uvádět do tržeb, DPH, KH. Doporučil na místně příslušném FÚ o tomto sepsat zápis a nechat založit do spisu poplatníka. Vše provedeno bez jakýchkoliv překážek.

FÚ-2, dtto přes kopírák, akorát částka byla jen ještě o něco vyšší. Příslušní pracovníci FÚ o nějakém zápisu nechtějí ani slyšet, prý mám volat na EET centrálu (…kde mi zase řeknou, že to mám stornovat a řešit na FÚ…), že se to řeší tam, že oni dole o tom netuší, co s tím. Nakonec tedy blahosklonně přijali můj návrh, že když zápis nebude, že jim pošlu (klient pošle) z datovky vysvětlivku, sestavy s chybou a její opravy z daneelektronicky.cz plus případně ofocený vyjetý lístek z pokladny.

Ty zápisy vyžaduji proto, aby nebyly nějaké komédie, až se za dva roky finančáci probudí a začnou klienty honit, že okradli stát či co. Tak mrknou do jeho složky a ušetří práci a nervy sobě, klientovi i mně.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality