Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Rybka: úvaha o kurvítkách od Apple

Však ano, hardwarově, i funkčně to měl MS většinou zmáknutý na jedničku, u mobilů si vystačili s polovičkou paměti, co potřebuje Android. Jenže většina světa jela v mobilech na ikonkách a MS nedal uživatelům možnost volby, protože tradičně určil, že "tohle je prostě nejlepší". Jak se to pak prodávalo, všichni víme (faktorů je více, třeba to, že MS chěl WP za prachy, na což se prostě číňani vysrali a šli pro Android zaradmo).

Dlaždice na desktopových Windows měly stejnej problém - MS nedal uživatelům možnost volby. Ano, chápu to tam, kde mám notebook s dotykovým displejem (ať klasický, či konvertibilní NTB), ale na systému na stole, s připojenou klávesnicí a myší to ztrácí smysl. Kde byla chyba? Opět nemožnost volby ovládání. Projevilo se to tvrdošíjným setrváváním uživatelů na předchozích verzích systému a neochotě upgradovat na Win8. Pouze finanční hledisko donutilo MS vrátit klasický ovládání do ve Win8.1. Představ si ty zmatky, kdyby se dlaždice masově nasadily ve firmách - kolik času (a tím i peněz) se promrhá jen tím, že uživatelé budou hledat, kde co je ve ve Win schovaný a jak udělat to a jak tohle. Slepice na marketingu, HR, plánování... musí urychleně makat a tvořit grafy, ne že budou dva týdny prozkoumávat systém a volat firemního ajťáka, ať jim přijde spustit Outlook.
Přitom pod tímto podělaným ovládáním je stabilní systém se spoustou funkcí a nástrojů. Jen je problém se k nim dostat a to budí odpor - proč používat něco, co se používá blbě?!

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality