Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Dokonalý EDGE, aneb když už i vývojár MS počas prezentácie jde inštalovať chrome.

To nieje pravda,...

---

Chrome je dobrej, akurát nie v rukách "bežného usera", ten by to zaspywaroval jak.... To čo je najlepšie na chrome sú nástroje pre vývojárov a možnosti warpovania. Chrome má taktiež skvelé vlastnosti pri spracovávaní JavaScriptu. Okrem toho má jednoduché Grafické rozhranie.

Firefox je zas dobrej pre "bežného usera", ťažšie sa zaspywaruje, zároveň exceluje najmä v tom že uživateľ vie o každom oprávení ktoré si stránka žiada (napr. v novej verzi majú pridať upozornenie na identifikovanie klienta skrz html canvas) a je zas najstabilnejší, taky exceluje v linuxových distribúciach. V prípade aj mobilnej verzii umožnuje doplnky, čo nedokáže ani Chrome ani žiadny iný bežný (známy) prehliadač na mobile. V prípade mobilnej verzii je ale zas výkonovo na tom skôr podpriemerný.

Edge je dobrej len v modifikaci front-endu klientom, problémom je jak omedzenosť tak stabilita. Taktiež výkonovo zaostáva pri spracovávaní niektorých JavaScriptov. Ovšem pri "ľachkých stránkach" je zas viac plynulejší. Taktiež žere menej RAM než chrome (ale zas viac procesorového výkonu).

IE je od skoro to samé čo EDGE akurát má lepšiu stabilitu a horšie možnosti modifikace front-endu klientom. A jeho grafické rozhranie je horšie, i když se lepší, ale stále je to hrůza. A pro vývojárov je to takmer "zlo".

---

Ovšem celkovo bych radil Edge práve medzi "horší než Chrome / Firefox".

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality