Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Zhrnutie novembra/listopadu 2017

Tento mesiac pokračujeme v zverejňovaní toho, aké zmeny sa udiali počas posledného mesiaca a čo chystáme na ten nasledujúci.

Označovanie najlepších odpovedí

Počas predchádzajúceho mesiaca sme pridali do poradne možnosť určenia najlepšej odpovede. Túto zmenu sme spolu s ostatnými drobnými úpravami nasadili v nedeľu. Autorovi otázky sa pri každej odpovedi zobrazuje akcia "Prijať", pomocou ktorej môže prijať odpoveď ako riešenie. Ak si to potom rozmyslí, zvolením akcie "Odmietnuť" takto označenú odpoveď odmietne. Ako riešenie je možné označiť maximálne 3 odpovede naraz. Odpovede, ktoré sú takto označené, sa po označení otázky ako vyriešenej zobrazia priamo pod otázkou. To znamená, že ďalší návštevníci, ktorí sa k tejto otázke dostanú neskôr, nájdu riešenie priamo na začiatku.

Hodnotenie odpovedí

Počas predchádzajúceho mesiaca sme experimentálne zapli hodnotenie nielen odpovedí, ale aj všetkých ostatných príspevkov. Bolo tak možné hodnotiť aktuality, články a aj samotné otázky. Po vyhodnotení tejto možnosti sme hodnotenie otázok vypli a ponechali už len hodnotenie aktualít a článkov.

Hodnotenie odpovedí priebežne sledujeme. Počas predchádzajúceho mesiaca ste udelili 1417 hodnotení, z čoho 945 bolo kladných. Najviac plusových hodnotení rozdali moose (160), Kurt (55), Mlocik97 (53) a kozakl (46). Najviac mínusových hodnotení rozdali Mlocik97 (60), moose (36) a kozakl (35). Pri výpočte týchto štatistík som odrátal hlasy za vlastné odpovede. Sme radi, že prevažujú kladné hodnotenia a dúfame, že budete podporovať správne odpovede kliknutím na plus.

Najlepšie hodnotenú odpoveď mesiaca napísal Prasak vo vetve Život, kde prirovnáva prístup zubára k prístupu IT servisu. Na druhom mieste sa umiestnilo 5 príspevkov z PC vetvy, pričom 3 príspevky boli zo zhrnutia z minulého mesiaca od používateľov lednibrtnik, sambilionk a Kurt. Zvyšní dvaja sú Railee s reakciou na warez a mif s radou týkajúcou sa rozdelenia HDD. Naopak, najnegatívnejšie bola hodnotená reakcia od kozakl na pridanie vlastnosti, ktorú sme priniesli tento mesiac - určovanie najlepšej odpovede autorom otázky.

Počas sledovania hodnotení sme si všimli, že používateľ davidrome sa podieľal na cca 30 % všetkých negatívnych hodnotení. V prípade výskytu podobných extrémov budeme jednotlivým používateľom právo na hodnotenie odoberať. Tiež anulujeme všetky hodnotenia daného používateľa, čo sme spravili aj v tomto prípade.

Upozorňujem, že hodnotenia nie sú anonymné (ako vidíte aj v tomto zhrnutí), aj keď v súčasnosti prezývku hodnotiaceho nezobrazujeme. Toto sa chystáme zmeniť, aby boli hodnotenia viac transparentné. Uvidíte tak, kto udeľuje negatívne hodnotenia bez ohľadu na obsah príspevku, alebo kto hlasuje výhradne za seba.

Veľká banánová amnestia

Počas predchádzajúceho mesiaca sme ukončili veľkú banánovú amnestiu. To znamená, že sme uvoľnili všetky bany staršie ako rok. Väčšina týchto banov bola staršia ako 7 rokov, najstaršie mali dokonca viac ako 10 rokov. Dohromady išlo o vyše 40 000 udelených banov. Dúfame, že dôvody pre ich udelenie za tak dlhú dobu pominuli.

Ak sa náhodou vyskytujete za zabanovanou IP adresou a máte pocit, že neoprávnene, môžete nám dať vedieť. Po vyhodnotení vašej predchádzajúcej aktivity môžeme danú IP adresu odblokovať, prípadne povoliť Váš účet, aby ste mohli prispievať aspoň po prihlásení.

Plány do budúcna

Tento mesiac je december, čo znamená viac sviatkov a voľnejšie obdobie. Ďalšou vlastnosťou, ktorú počas decembra implementujeme, bude vkladanie embedovaných videí z YouTube do príspevkov. Ak sledujete články a aktuality, tak o mesiac si to budete môcť vyskúšať v niektorom z tých nasledujúcich.

Tým som sa dostal na koniec nášho druhého mesačného zhrnutia. Takto o mesiac môžete očakávať ďalšie, kde prejdeme december a predstavíme plány na január 2018.

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pri výpočte týchto štatistík som odrátal hlasy za vlastné odpovede. A sakra, to ste mi ubrali polov… poslední
blue5 13.12.2017 21:01
blue5

Pri výpočte týchto štatistík som odrátal hlasy za vlastné odpovede.

A sakra, to ste mi ubrali polovicu hlasov (plačúci smajlík).

Naopak, najnegatívnejšie bola hodnotená reakcia od kozakl na pridanie vlastnosti, ktorú sme priniesli tento mesiac - určovanie najlepšej odpovede autorom otázky.

To znie ako monolog z 1984. Na konci tohto roku by to fakt chcelo zmysluplnejsiu statistiku.

//
Inak ta nova vlastnost s urcovanim naj odpovede je tiez fajn, nech sa Vam dari skusat nove veci aj v novom roku...

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru