Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
:-D Co tu cely tyden vykrikuju ze. :-) Jinde se se mnou i hadali. Neinstalovat, Windows 10 odpojit…
RedMaX 12.01.2018 17:01
RedMaX
Neinstalovat, Windows 10 odpojit od internetu. Windows (navic netyka se to jen Windows 10), neni… nový
XoXoChanel 12.01.2018 20:13
XoXoChanel
Dekuju za informaci. Mam Ubuntu na "diskovem poli" (stary PC plny disku kam zalohuju). Jenze rozdil… nový
RedMaX 12.01.2018 20:42
RedMaX
Windows 10 jednoznacne nejhorsi system • To je prehnané .. (to uz je u nekterych zde jen pouha zauj… nový
XoXoChanel 13.01.2018 10:39
XoXoChanel
bože, doufám že toto nemá volební právo. nový
ledníbrtník 13.01.2018 20:37
ledníbrtník
Posledny mesiac som riesil dvoch nastvanych uzivatelov, ktori po aktualizacii win nemohli spustit sv… nový
Palos2 13.01.2018 22:10
Palos2
Keby bola moznost prijimat len bezpecnostne aktualizacie bez roznych "vylepseni" tak aj to by pomohl… nový
XoXoChanel 13.01.2018 22:30
XoXoChanel
Ja by som skor potreboval LTSB verziu https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_10_editions To sa ale be… nový
Palos2 13.01.2018 23:10
Palos2
AMD má problémy že u starších CPU to ani nenabootuje.:-Dhttps://www.cnews.cz/opravy-chyb-meltdown-sp…
sambilionk 12.01.2018 17:11
sambilionk
Další bezpečnostní problém u Intelu, nyní v AMT. https://www.svethardware.cz/dalsi-bezpecnostni-prob… nový
sambilionk 13.01.2018 19:43
sambilionk
Doufám, že opravu tohodle se také nebude snažit MS všem povinně vnutit.. Když to půjde tak dál, oni… nový
L-Core 13.01.2018 20:19
L-Core
No taky to mám tak u W7 , s těma W10 to je děs si MS sám naběhnul s těma vnucenejma aktualizacema co… nový
sambilionk 13.01.2018 20:38
sambilionk
https://diit.cz/clanek/zaplaty-specter-meltdown-pociti-spis-uzivatele-s-ssd nový
sambilionk 15.01.2018 16:23
sambilionk
na živě. c psali Rovněž se objevilo plno dalších problémů a reakcí odborníků, kteří upozorňují na š… poslední
majler 30.01.2018 14:03
majler

Neinstalovat, Windows 10 odpojit od internetu.

Windows (navic netyka se to jen Windows 10), neni sam UBUNTU jejich patch zcela odrovnal systém (kernel/jadro), uzivatelé tak po instalaci UP (Canonical) nemohou zapnout kuprikladu PC uz vubec, o tom uz tu nikdo nepise, napsat kryplovsky m$ je asi zabavnejsi..
* Tusim ze slo o prechod/UPdate z kernelu 4.4.0-104 na verzi 4.4.0-108.

Dekuju za informaci. Mam Ubuntu na "diskovem poli" (stary PC plny disku kam zalohuju).

Jenze rozdil je, ze Windows 7 mam vypnuty Windows update, Ubuntu proste teda take nebudu aktualizovat a zustanu na starem kernelu, mimochodem vymena kernelu v Ubuntu je jen otazka restartu pocitace. Ve Windows 10 ti to proste samo od sebe nainstaluje ten vadny patch a je vymalovano, proto jsou proste Windows 10 jednoznacne nejhorsi system, protoze proste nejsi schopen vadny patch odebrat nebo neinstalovat.

Windows 10 jednoznacne nejhorsi system

• To je prehnané .. (to uz je u nekterych zde jen pouha zaujatost, predtim jsi psal neco jiného, ted je to jednoznacne protoze :..) Mas si dat pod jmeno ze "Windows 10 je nahovno" na misto na hovno vzhledu na poradne a mas klid :-)..
* Toto pisou dokola snad jen ti co si potrebuji hrat s OS na admina systému a delat vlastni OS tuning [i](vysledek, nejdou mi UP, 10 je nahovno), nebo ti, co ten systém ani nemaji nebo v horsich pripadech ani nepouzivali, také mi nekteré OS nevyhovuji, tak je jednoduse nepouzivam, proc furt papouskovat jedno a to samé dokola po kazdé kdyz to zahlidnu, jak naka komunisticka propaganda..[/i]

PS : Sorry ze nepatrim do prvni té vlny, co Windows 10 nezvladla ovladnou a pri prvnich problémech se paranoicky neschovla pod perinu s odpojenym LAN a to det vykrikuji ze "kreténsky m$" je nahovno a prepociavaji si v PC své provedé screeny jesti se na ne M$ nahodou nedival... (ty samy keci uz sem poslouchal kdy vysli XP, ze sou to omalovanky ve kterych se nada makat, (jinde zase hadky ze nejhorsi je Debian a OSX je best).
To ze MS zatrhnul domacim kinder hackerum prava na jakoukou-koliv manipulaci v OS udelal jenom dobre .
• S odinstalovani zaplat také problémy nemam, me to spis pripadne ze ty problémy nemate ani Vy, ani je mit nemuzete kdyz windows 10 nemate , nebo kdyz se ucastnite vlaken kde davate rady jak se problému zbavit, tak je mit logicky nemuzete a jen papuskujete "problémy", co jste kde cetli, hlave ze je to nejhorsi sytém, vis ono na intenete vzdy bude to horsi, protoze kdyz nekdo nekam napise tak kvuli problému, ne ze rano vstanu, vse jede OK tak hned napisu vlakno, "Ahoj, vse dobry"..

• Hodne veci mi také ve Windows 10 nevyhovuje, ale ze bych kvuli tomu musel vsude po intenete psat ze je nahovno, tak to asi né, uz i ja, co s PC prakticky nic neumi si to dokze Windows 10 nastavit, upravit tak aby mi vyhovoval, tak mi nerikej ze to nedokazi ti, co zde vykrikuji jak jsou vsichni kryplové a oni bohové systému m$ a na vsechno maji reseni a odpoved ze to nedokazou, kricet jak je co nahovno dokaze kazdy, ale zdvyhnou prdel a prispet na neco aby to bylo lepsi to uz kazdy nedokaze.
Ti co to dokazi a umi se rozdelit své vedomosti, muzes treba videt zde v Články, to sou ti co tu prdel zdvyhnout umi, i kdyz je tam treba i Fleg se kterym sme si do oka nepadli, tak mam k nemu zajisté po této strance admiraci, protoze jsem nazoru ze je to ta spravna cesta, umet dat na problém reseni, umet poradit bez hloupych pripominek, umet se o znalosti rozdelit, na misto omilané kritiky.
* A né jen v tomto pripade, takovych hospodskych IT inzenyru protoze obsluhuji tiskarnu ze svého POST pod Windows 7 jsou plné hospody.
( pozor neni to nejak mireno na tebe, ty patris do tech vychovanejsich :-p, mysleno jen vseobecne, aby to nahodou nevyznelo tak jak nema ;-)).

Posledny mesiac som riesil dvoch nastvanych uzivatelov, ktori po aktualizacii win nemohli spustit svoj program, ktory denne pouzivaju na pracu.

Zrejme by si nechcel pocut, ako sa vyjadrovali na adresu MS.

Keby bola moznost prijimat len bezpecnostne aktualizacie bez roznych "vylepseni" tak aj to by pomohlo. Ale nie, MS musi vsetkym nutit aj nove funkcie, o ktore nik nestoji. Na vyber nie je (ak nemas enterprise verziu). Ja osobne odkladam win 10 kym budem moct.

Keby bola moznost prijimat len bezpecnostne aktualizacie bez roznych "vylepseni" tak aj to by pomohlo

• U verze PRO jde tento pozadavek zprostredkovat pres "Editor mistnich zasad skupin", klavesy "WIN+R" a spustit : "gpedit.exe :
* Myslim ze nejaké zakladni nastaveni chovani aktualizaci by tam slo, snad ti to pomuze.

"Sablony pro spravu -> Soucasti systému Windows -> Windows Update -> Konfigurace automatických aktualizací -> Upravit"

* Ale mas pravdu v tom, jak mas treba HOME, tak moznosti moc nemas, az pres nejaké nastaveni registracniho klice.
[81000-upgp-png]

Ja osobne odkladam win 10 kym budem moct.

• Tak ono nemas jen Windows 10, nebo Windows vseobecne, na nekteré potreby staci i kuprikladu Linuxova distribuce jako Ubuntu a podobne které docela dobrou radku spokojenych uzivatelu i na profesionalni urovni, server, nebo drasi OSX.

Doufám, že opravu tohodle se také nebude snažit MS všem povinně vnutit..

Když to půjde tak dál, oni nakonec všechny donutí, aby aktualizace zakázali všude. Lepší (pro někoho) naprosto zanedbatelné riziko nějakého exotického zneužití - než mít strach nabootovat PC, že se vlivem kvalitní práce updatovacího komanda už nerozjede.

Nový nabušený PC s W10 prakticky raději vůbec nepoužívám (nemám teď čas jej donastavovat, programy na něm) a na W7 mám skoro 2 roky jakékoliv aktualizace zakázány (akorát loni jsem tam instaloval jednu kritickou offline). Zakázáno ještě předtím, než tam MS nacpal ty své <píp> telemetrie, ceipy a podobné <píp>. Meltdownu a Spectre se nebojím - ne natolik, abych fungující stroje zlikvidoval.

na živě. c psali

Rovněž se objevilo plno dalších problémů a reakcí odborníků, kteří upozorňují na špatné provedení oprav od Intelu, které způsobuje například restarty, možnosti dalšího zneužití a podobně.

O jaké jde zneužití?

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru