Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Windows 7 je hustě děravý, hádejte ...

Tak FF je ale linuxova verze velmi podobna, ovsem rekl bych, ze jak pomalu FF upada na Win, tak na linuxu jeste vic, to nemuzes svadet na linux, to se obrat na vyvojare v Mozille, ze to neumi. Jinak na linuxu je dalsi spousta prohlizecu jako tomu je na Windows, staci si vybrat, treba linuxovou a windowsovou verzi Vivaldi od sebe nepoznas. (Ja vim Vivaldi ti nesedl.)

Potplayer jsem rozjel na Ubuntu pres Wine, ale samozrejme nejdou vsechny vykreslovaci moduly. Slusna nahrada video prehravace na linuxu je SMplayer. Jiste ovladani je trochu jiny, trochu jinak to vypada, ale podstatne funkce tam jsou a prehraje to vsechno, na ten jsem si zvykl velmi rychle.

Na linuxu mas LibreOffice, pracovat se v tom da slusne a dokumenty a tabulky mohou normalne precist nebo upravovat i lidi na Windows. Problem je v opacnem pristupu, kdyz nekdo vytvori dokument nebo hlavne tabulku v MS Office, tak pak muze byt na linuxu problem. Jenze to je spis problem Microsoftu, ovsem nikdo s tim nic udelet nedokaze a Microsoft logicky nechce, to by byl sam proti sobe.

Se hrama je to jak pises, proste tam nektere jdou a nektere ne.

Napsat, ze na Windows to zdaleka nema, take neni pravda, protoze treba system aktualizaci, kdy jednim jedinnym stiskem tlacitka updatujes system + ovladace + veskere programy na nejnovejsi verze, si myslim, ze je naopak oproti Windows docela dost super.
Spravny pristup je, ze proste linux nejsou Windows a pokud vis, ze pro tve vyuziti pocitace jsou lepsi Windows, tak bys byl blazen, abys instaloval linux. Ja jsem si linux poradne vyzkousel a konstatoval jsem to stejne a vratil jsem se k Windows. Nicmene zcela chapu, ze pro spoustu lidi je linux naprosto OK a proste vyuzivaji pocitac zpusobem, kdy jim linux muze fungovat stejne dobre nebo i lepe.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality