Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Jak vypadá placená spolupráce aneb cenzura nepohodlných testerů - Nvidia

Myslím si, že to tu ještě nikdo nepostnul a myslím si, že je důležité aby o tomto problému vědělo co nejvíce lidí.

Nvidia nedávno nechala podepsat své testery, redaktory a další lidi, kteří testují jejich grafické čipy pro veřejnost, novou smlouvu (oficiálně "povolení" nebo "dohodu") o takových testech.
Více zde: https://diit.cz/clanek/nda-formular-nvidie

Zkráceně, každý kdo chtěl nadále testovat Nvidia karty a chtěl je dostávat zdarma na testování od Nvidie, musel podepsat tuto smlouvu. Kde mimo jiné leží i přísné podmínky pro zmiňování výhod a nevýhod karet. Doporučuji si přečíst ale článek nahoře, který se tomu věnuje.

A nyní vidíme dopady této smlouvy u jednoho z největších prodejců elektroniky u nás. Pusu na špacír si pochopitelně pustila Alza, která tyto promo testy dělala už dříve, nyní je to však už k pláči viditelná spolupráce s Nvidií. (Viz článek o nových kartách https://www.alza.cz/nvidia-turing-recenze-a-testy) Prosím povšimněte si, že v celém článku není jediná kritika či narážka na chybu Nvidie či možných budoucích chyb v jejich kartách. Když se podíváme ale na některé předešlé články od Alzy, tato kritika zde v minimální míře je.

Nechám každého ať si na toto udělá vlastní obrázek, subjektivně ale říkám, že Nvidia už padá z tahu na branku a tak se snaží chytat stébel a omezovat recenze, aby pro ně dopadaly co možná nejlépe. Řešením je asi jen sledovat recenze, které probíhají na základě vlastních nákladů nebo po zapůjčení karty e-shopem.

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zajima me nazor Fallena na tuhle zpravicku :-D urcite prijde s necim pozitivnim
Boboo 15.07.2018 22:34
Boboo
Buď ticho ty smrkáči, nVidia karty jsou nejlepší, zato že tento web líže pičku šéfce AMD já nemůžu..…
Kámoš Fallena 16.07.2018 18:21
Kámoš Fallena
takto si představuju klasickou lůzu z živě.
lední brtník 16.07.2018 21:05
lední brtník
Obojživelník, koza a Kámoš Fallena. Máme tu trio statečných :D Co k tomu dodat... poslední
Killer of amphibians 20.07.2018 14:55
Killer of amphibians

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru