Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Intel zase v testu her vyhrál

Proc se tomu lze jen smat, on tam v nicem nelze

• Nejde o to jestli "lze", nebo "nelze", ale o celkovy prubeh testu ktery bude jasne ve prospech intelu, protoze (kdyz pominu pracovni frekvenci procesoru) v podstate nezalezelo na celkovém poctu Cores, ale na vykonou jednotlivych kdyz to testujes na hrach, které kapacitu vyuzit vsechny srdce CPU neumi = vyhraje ten, kdo ma lepsi vykon na jednotliva jadra. (zde se se intel drzel a drzi slusne)
* Vim ze hodne lidi klame "spravce uloh" (nebo nektery Sw merici FPS ktery zobrazuje i LP) kde vidi ze jim tzv "Jede vsechno na plno! Jedou mi vsechny cores procesoru !", ale je rozdil fyzické [CORE] (ktery ma kazdy svuj vlasti cache [L1]/L2) a "logicky procesor" (ktery vidis ve spravci uloh), TH kde se instrukce posilaji u zaplneni do dalsiho threads (ktery muze zpravidla komunikovat, rozdelit instrukce jen s TH na tom samém [CORE] = ze technicky nemuzou vsechny THreads fungovat pralerne dohromady ), ktery "ceka" na ten predesli (nebo memory fetch) a tak dokola az po uplné zaplneni. Proto by v testu i Ryzen s polovicnim poctem fyzickych cores-procesoru mohl ve hrach podat a zrejme i podal lepsi vykon, kdyby do toho zamichal treba i5 8600K tak by to bylo zajimavejsi a slo by to videt vic, ale "ASI" umyslne osazen pro zobrazeni referencniho score nebyl ?! ;-).

• Jakykoliv jiny sytneticky test (Benchamarky, které jsou lépe otimizované, presnejsi na testy jak nejaké HRY , tedy az na jejich integrované bench) plné zatizeni (vyuziti) Core|mTH by vypadal jinak a daval by rozum.
* My kuprikladu u hernich benchmarku pouzivame casto intergovany benchmark u her jako "Ashes of the Singularity", "Civilization VI" [DX12] s vybornou regularitou pro mereni CPUs Cores kde ty vysledky pro Ryzen hned vypadaji jinak.
-- rok zpet, si hraci vystacili s 4Core, dnes nekteri tvrdi, ze je zapotreby 16Core ze to jinak nejde a bez toho to neni ono, ze se jim ted hry nesekaji a podobny chlivy, nic vic jak merketingova manipulace (hry jsou ty stejné jak pred rokem, jen mysleni se zmenilo). To je jak kdyz vas neco boli a hledate informace po internete, kde veskeré nemoci na vas presne pasuji (pritom zadné drahé leky za 5 000Kc s 32Ryzenama pardon ruznyma vitaminama nepotrebujete) ;-) Dnes je na dnesni i budouci hry (4K/VR/Stream) idealni 6C|6Th 'intel' - 12Th 'ryzen' na pracovni frekvenci 3.5/4GHz pro nejlepsi meritko podani frames/s..

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality