Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Na vánoce nový SSD na hry?

Kdyz budes furt dokola prepisovat urcitou bunku, tak ano, ta bunka chcipne. To ale neznamena, ze musi chcipnout cely SSD. Jsou SSD, kde uz vyrobce predem pocita se chcipnutim nekterych bunek a proto tam da jeste nejakou nahradni kapacitu, takze cast bunek se da nahradit. Treba si koupis 250GB disk, ty vidis 250GB, ale na disku je jeste dalsich 20GB pro obmenu.

Na SSD disku by vzdy melo zustat 25% volneho mista pro efektivni wear leveling. Data mohou byt prepisovana a to i ty uz zapsana, tak aby se zatez bunek rozlozila rovnomerne. Musi tam byt dostatek mista pro prepis.

Samozrejme je otazka, jake technologie ten konkretni SSD pouziva.

Osobne mam jeden 80GB SSD, na kterem zbyva 4,5GB volneho mista (prvni moje Steam uloziste), jeste tam chci dohrat nejaky ten HD patch na Half Life 2, tak pak by tam melo zustat minimum volneho mista a budu to sledovat, dam pak vedet, pokud se neco stane, jo. ;-) Akorat teda ten disk je jeste MLC - Kingston SSDnow M (intel x25-m) 80GB, tak ta odolnost bude jeste vyssi nez ted TLC.

Edit: Jinak to, jak jsem doporucoval a jak to mam:

Kingston SSDnow M (intel x25-m) 80GB - prvni herni uloziste, pouze Steam, zbyva 4,5GB volneho mista (SSD byl drive pouzivan pro OS Win7 a programy a hry a po te pro instalacku Ubuntu, ted je z nej to herni uloziste, kazdopadne uz ma neco zapsano) crystaldiskinfo 99% dobry

Crucial M4 256GB - OS a programy, zbyva 105GB volneho mista, crystaldiskinfo 98% dobry

Crucial MX300 1000GB - herni uloziste, zbyva hodne moc volneho mista, mam ani ne polovinu zaplnenou, ale postupne to budu plnit crystaldiskinfo 100% dobry

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality