Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Zhruba 62 % webových stránok bude o 10 týždňov bežať na nepodporovanej verzii PHP

Podľa štatistík W3Techs, zhruba 78,9 % stránok beží na PHP. Koncom tohto roka bude ale vydávanie bezpečnostných aktualizácií pre populárnu verziu PHP 5.6 zastavené. Ak sa situácia nezmení, tak zhruba 62 % stránok zostane bežať na nepodporovanej verzii PHP. Prípadná novo-nájdená bezpečnostná chyba by sa veľmi pravdepodobne dotkla aj verzie 7, rozdiel ale je, že pre verziu 7 bude vydaná aj bezpečnostná aktualizácia.

Vydávanie bezpečnostných aktualizácií pre PHP 5.6 už pritom bolo predtým predĺžené. Každé vydanie verzie PHP je aktívne podporované po dobu 2 rokov. Po uplynutí týchto 2 rokov sú v nasledujúcom roku vydávané už len bezpečnostné aktualizácie. Keďže PHP 5.6 bola poslednou verziou PHP 5, jej aktívna podpora bola predĺžená o 4 mesiace a doba vydávania bezpečnostných aktualizácií sa zdvojnásobila na 2 roky.

Ak máte webové stránky na zastaralej verzii PHP, mali by ste sa nad sebou zamyslieť a niečo s tým spraviť.

Předmět Autor Datum
Myslim, ze to nie je ziaden zasadny problem. PHP ja za prve uz dost zprofanovany, takze ocakavat nej… poslední
fleg 15.10.2018 11:19
fleg

Myslim, ze to nie je ziaden zasadny problem. PHP ja za prve uz dost zprofanovany, takze ocakavat nejake nove bezpecostne diery sa neda, takze ocakavam, ze este aj o rok pobezi podstatna cast webov na starom phpecku.
Na jednom zo serverov mam 9 rokov stare jadro a nemyslim si, ze je to vacsie riziko ako nejaky novsi server.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru