Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem MS zas nesklamal

řeknu to jinak. V naší firmě jsou desítky tisíc počítačů a já vidím na to, co se s nimi děje. Můžu srovnávat doby, kdy majorita byla NT4, XP, Win7 a nynější pozvolný přechod Win7 na Win10. Nikdy předtím to nebyl takový průser jako je to dnes s Win10. A je to o to horší, že máš možnost přímého srovnání s "dožívajícími" Win7 (takže vidíš, jak uživatelé W7 v klidu fungují a vedle nich desítkáři s těmi stejnými patchi a aplikacemi mají hory problémů). Jaké konkrétní problémy to jsou ti samozřejmě psát nebudu, není pro to důvod, ale uživatelé nemají obecně admin práva, tudíž "lidová tvořivost" to není a paradoxně právě u W10 mají nejmenší problémy ti, co mají na toto výjimky.

Ono to má samozřejmě přesah do toho, s jakým paradigmatem daná verze Windows vznikala - Win7 jsou ještě staré "ballmerovky" ve kterých se dbalo na stabilitu, kdežto desítky jsou "Naděllení", zcela ve stylu "experience" (tedy je důležité jak to vypadá, co je "nového", ale už ne co to umí a zda je to spolehlivé). Úpadek základů Windows světa, jako je AD, policies, uživatelské profily a celková customizovatelnost prostředí, to je jen už taková shnilá třešinka na zkaženém dortě. Dtto se ku*ví Office, kde každý release má velké chyby a jediné, co ti MS poradí, je aktualizovat na poslední beta build 365ek (upozorňuji, že máme s MS support contract).

Takže ono to není tak, že jsem "někde četl", ale jde o osobní zkušenost. Další level jsou domácí useři, tam se to mydlí ještě s "kvalitou" v podání AVAST+AVG, které dokáží z Windows update udělat adrenalinový sport.

O.T.: Souhlasím, že neschopové jsou voliči a zaměstnanci Babiše...

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality